UFC

Jones najavio odlazak u tešku nakon Reyesa: 'To je vrlo vjerojatna opcija'

Jon Jones
 screenshot/Youtube
Tijekom konferencije za medije povodom UFC 247 priredbe na kojoj će se boriti protiv Dominicka Reyesa, Jon Jones je najavio svoj prelazak u tešku kategoriju i to možda već nakon ove borbe.

Jon Jones u teškoj kategoriji tema je koja već duže vremena intrigira MMA fanove. Najdominantniji MMA borac svijeta već je jednom počistio polutešku kategoriju, a blizu je da sad to napravi još jednom, odnosno da eliminira sve izazivače koji su se pojavili otkako je on bio na pauzi. Onaj koji mu slijedi je Dominick Reyes, a njihova borba na rasporedu je 8. veljače u Houstonu na UFC 247 priredbi. Jones je otkrio kako smatra da će tom borbom ponovno biti blizu situacije gdje nema pravih izazivača pa je upitan znači li to kako razmišlja o odlasku u tešku kategoriju.

"Mislim kako je za odlazak u tešku kategoriju itekako velika vjerojatnost. Svjestan sam kako uvijek postoji ono nešto iduće, nešto veće. Počistio sam kategoriju i ne namjeravam čekati neke nove ljude. Spreman sam na nove izazove, ne namjeravam samo sjediti na tronu niti se skrivam od bilo koga. Dominicka sam odabrao za ovu borbu jer izgleda najbolje od svih mojim potencijalnih izazivača. Spreman sam osvojiti svijet", rekao je Jones tijekom najavne konferencije za medije.

Dodao je kako se već ranije nadao borbi u teškoj kategoriji te je otkrio kako eventualna borba protiv Stipe Miočića nije bila samo plod špekulacija nego da je on imao ozbiljne namjere tako što dogovoriti.

"Već sam pokušavao doći do borbe protiv Stipe Miočića i stvarno sam vjerovao da bi se to moglo dogoditi. No, umjesto toga imamo treću borbu Stipe i Cormiera. U trenutku sam bio itekako spreman odmah se uputiti među teškaše i odmjeriti snage s tim velikim momcima", ispričao je.

Ako savlada Reyesa, Jonesu su ostala tek dva potencijalna izazivača, Jan Blachowicz i Corey Anderson. Zapravo, bit će tek jedan od njih, budući da se oni međusobno bore samo tjedan dana nakon Jonesa i Reyesa. Kako se Miočić i Cormier možda neće boriti sve do ljeta, vrlo izgledno djeluje situacija gdje Jones, ako pobijedi Reyesa, ide na pobjednika spomenute borbe. Nakon toga, ako riješi te sve ispite, uistinu će ostati bez ikakvog drugog izbora osim seobe u kraljevsku kategoriju.

Linker
17. svibanj 2024 08:07