UFC

Jones nije pod pritiskom: ‘Sjajno je uzeti malo odmora, a moj povratak bit će nešto ogromo‘

Jon Jones
 boohooMAN/ MEGA/The Mega Agency/Profimedia
Posljednje izjave Dane Whitea nisu nimalo uznemirile Jona Jonesa

Medijski rat između Jona Jonesa i Dane Whitea, koji možemo nazvati i svojevrsnim pregovorima, nastavio se pomalo pomirljivim tonom u izjavi predsjednika UFC-a. Barem se tako mogla shvatiti njegova izjava s konferencije za medije nakon UFC 262 priredbe.

"Jones mora sam odlučiti hoće li se boriti. Nitko ga na ništa ne prisiljava. Iza njega je uspješna karijera i nevjerojatno ostavština. Može se umiroviti iste sekunde i ja ću ga još uvijek smatrati najboljim ikada. Naravno, sve dok netko drugi ne dostigne njegova postignuća. Može se boriti ovoga ljeta ili ne mora više nikada. Sve je na njemu", rekao je White.

Kao što je navedeno, ovo je zvučalo pomirljivo, odnosno kao da White "spušta loptu na zemlju". Ali, jasno je što je on htio poručiti. Prepustio je Jonesu odluku o njegovom povratku borbama i ne namjerava ga moliti. Naravno, ako White bude taj, to bi Jonesu dalo podlogu za ono na što cilja, popravak financijske strane svog ugovora. Sve dok se bivši prvak poluteške kategorije javi prvi, UFC je u prednosti. Tu se zapravo najviše lome i to je razlog zašto nema direktne komunikacije između njih dvojice.

No, Jones je nastavio u svom tonu i to po običaju, serijom objava na Twitteru. Sve je započeo onom u kojoj otkriva kako mu se ne žuri.

"Nisam siguran kad ću se idući put boriti, no malo odmora nakon dekade pobjede je u ovom trenutku pozitivna promjena", iskoristio je Jones priliku odgovoriti fanu koji ga je pitao kad slijedi njegova iduća borba.

Pojavila se i jedna provokacija, od strane osobe koja je rekla da će na ovaj način zapravo postati irelevantan.

"To je nemoguće, moje ime će glasno odjekivati borilačkim sportom dok sam živ, a i kasnije. Moja povratnička borba bit će ogromna, neovisno o tome kad se održi", glasio je odgovor na spomenuto.

U nastavku je prepustio svoju priču višim silama.

"Iskreno, ja sam blagoslovljena osoba. Moja cijela priča je u božjih rukama i vjerujem da mi u budućnosti dolaze velike stvari. One se ne događaju uvijek kad mi to želimo", objasnio je, dodavši:

"Ponekad se osjećam kao da je cijeli moj život jedan bonus. Nikad nisam niti pomišljao da ću u životu biti u ovoj poziciji. Zahvalan sam čak i kad ne ide sve onako kako bih htio."

Standardni Jones, rekli bi oni koji su se ovakvih izjava i objava već naveliko nagledali. I teško da će ove izjave ikako utjecati na UFC. Zapravo, bolje niti ne razmišljati o tome kad bi do Jonesovog povratka moglo doći. Kao što je Jon sam rekao, nešto se ne događa onda kad ti to želiš, nego te iznenadi. Pa neka nas iznenade, kad god to bilo.

Linker
20. travanj 2024 12:14