UFC

Jones objasnio zašto se odrekao titule u poluteškoj

 Ronald Martinez/Getty Images/AFP
'Bones' je odgovorio svima koji su se pitali zašto nije pokušao paralelno nastupati u dvije kategorije

Jon Jones odlučio je javno objasniti zašto je došlo do odluke da se nakon višegodišnje dominacije odrekne svog naslova prvaka i preseli u tešku kategoriju.

"Napustio sam titulu u poluteškoj jer sam znao da mi je potrebno određeno vrijeme za ostvarenje mojih ciljeva u teškoj kategoriji. Nisam se imao namjeru poigravati s izazivačima i tjerati ljude da se bore za privremene pojaseve", napisao je 'Bones' na Twitteru.

Nakon što se godinama nagađalo o njegovom prelasku u tešku kategoriju, Jones je konačno sredinom kolovoza odlučio napraviti veliku promjenu. Rezultat je to njegovih pregovora s UFC-om, ali i želje da se okuša u kategoriji u kojoj se nalazi puno atraktivnih protivnika s kojima se još uvijek nije susreo.

Što se tiče Dane Whitea, najuspješniji poluteškaš u povijesti MMA-a može već u svom teškaškom debiju napasti titulu, ali ne prije Francisa Ngannoua koji je u ovim trenucima zasluženo prvi izazivač za aktualnog prvaka Stipu Miočića.

"Slušajte, on je dugogodišnji prvak iz poluteške i netko tko je po mom mišljenju najbolji svih vremena. Ako se želi vratiti i napasti teškaški pojas, ja s time ne bih imao problema. Ali Francisa ne može preskočiti", nedavno je potvrdio predsjednik UFC-a.

Dallas, TX, USA - 12/05/2017 - UFC - Jon Jones e Daniel Cormier Shevchenko durante coletiva de Imprensa para os proximos eventos do Ultimate realizado na Arena American Airlines Center. Foto: Jason Silva/AGIF
Jason Silva/AGIF/ AFP

Linker
02. svibanj 2024 07:39