UFC

Jones postavio izazov pred svog nasljednika: 'Donirat ću sto tisuća dolara ako to netko uspije!'

Jon Jones
 screenshot/YouTube
Jon Jones je pri napuštanju poluteške kategorije postavio jedan izazov pred sve svoje nasljednike

Napuštanjem poluteške kategorije, čija je glavna zvijezda bio otkako je prvi put osvojio titulu, a to je bilo u ožujku 2011. godine, Jon Jones odlučio je postaviti jedan izazov pred one koji pretendiraju na njegovu poziciju. Izazov je objavio na Twitteru.

"Čim prvi borac poluteške kategorije šest puta za redom pobijedi u borbi za titulu prvaka, donirat ću sto tisuća dolara u dobrotvorne svrhe, zakladi po njegovom izboru", napisao je Jones, nakon toga dodavši:

"Htio sam kao izazov staviti moj vlastiti rekord obrana titule prvaka, ali svi znamo kako se to u ovom životu neće dogoditi."

Kao da to nije bilo dovoljno, dodao je još jednu blagu provokaciju.

"Ozbiljno, izazivam vas da vi također postanete toliko veliki. Bit će sjajno gledati vas s cheeseburgerom u ruci", dodao je.

Jones je ukupno slavio u 13 borbi za titulu UFC-ove poluteške kategorije, koju nikad nije izgubio u borbi. Osim toga ima i jednu pobjedu u borbi za privremenu titulu te poništenu pobjedu u drugoj borbi protiv Daniela Cormiera. Ukupno je tu 11 obrana naslova, po čemu je izjednačen s Demetriousom Johnsonom na povijesnoj ljestvici. Njegovih 14-0 u borbama za titulu je uvjerljivo najbolji rezultat u povijesti UFC-a, ispred Georgesa St-Pierra s 13-2 i Demetriousa Johnsona s 12-2.

Jones bi karijeru trebao nastaviti u teškoj kategoriji, a za njegovog prvog nasljednika trebali bi se boriti Dominick Reyes i Jan Blachowicz.

Linker
20. travanj 2024 10:48