UFC

Jones ruši rekorde i u doping testovima? 'S ovakvom se brojkom nisam susreo u 20 godina karijere'

Jon Jones
 Instagram
UFC-ov glavni dužnosnik po pitanju zdravlja sportaša i borbe protiv dopinga, Jeff Novitzky, otkrio je kako je Jon Jones u prošloj godini bio testiran toliko puta da se on s takvom brojkom nije susreo u 20 godina svoje karijere.

Pred prvu borbu Jona Jonesa u 2020. godini, došli smo do vrlo zanimljive informacije po pitanju njegovih doping testova. Kao prvak koji je ranije imao problema s istim, Jones je pod posebnim povećalom, no ne samo glavnog UFC-ovog partnera za borbu protiv dopinga, USADA-e. Jonesa kontroliraju svi s kojima je do sada imao spomenutih problema.

S kakvim se testiranja susreće Jones otkrio je UFC-ov Jeff Novitzky.

"U 2019. godini, Jon Jones bio je 42 puta nenajavljeno testiran na doping od strane tri različita tijela (USADA, komisija Nevade i Komisija Kalifornije). U mojih 20 godina iskustva u anti-doping svijetu to je uvjerljivo najveća brojka godišnjih testova s kojom sam se susreo, u bilo kojem sportu", napisao je Novitzky na Twitteru.

Ovdje su u pitanju nenajavljeni testovi. Gledajuću da se Jones u 2019. godini borio dva puta, bilo je tu i onih redovnih, tako da možemo bez sumnje reći da je Jones testiran oko 50 puta u 2019. godini što bi bilo praktički jednom tjedno.

Posebno bitno za navesti je kako se kod Jonesa gotovo u potpunosti smanjila razina turinabola koja mu se znala pokazivati kao ostatak ranije unesenih supstanci. Svi fanovi nadali su se "čistom" Jonesu, a čini se da su takvog i dobili. Možemo se samo nadati da nas ove godine neće razočarati.

Linker
07. svibanj 2024 17:06