UFC

Jonesu nije jasno kako je Cormier ispred njega na P4P ljestvici - 'Ošamarite se radi ovoga...'

Jon Jones
Jon Jones smatra da bi upravo on trebao biti najbolji P4P borac svijeta, ali i da svakako zaslužuje poziciju bolju od aktualnog "P4P kralja" Daniela Cormiera.

U svojoj posljednjoj objavi na društvenim mrežama "Bones" je kritizirao ljude koji sastavljaju ljestvice najboljih. Objavio je video na kojem je prikazano TOP 15 UFC boraca neovisno o težinskoj kategoriji, no sam kraj mu se nikako nije svidio. Vjeruje da bi trebao biti ispred svog najvećeg rivala Daniela Cormiera. Naime, trenutačno drži drugu poziciju iza DC-ja.

"Stisnite dva puta ako vas je kraj ovog videa pošteno zbunio. Gledajte, prvi put kada sam se borio protiv Cormiera pobijedio sam ga jednoglasnom odlukom sudaca. Ovaj sistem rangiranja mora biti baziran iskučivo na kvaliteti i pobjedama. Očito se ovdje radi o politici. Tko god vodi UFC-ov odjel za rangiranje boraca se mora ošamariti radi ovoga", napisao je nezadovoljni Jones.

Spomenimo i podatak da je i naš Stipe Miočić i dalje rangiran na P4P ljestvici, unatoč tome što više nije prvak. Američko-hrvatski nokauter se posljednjih mjeseci kreće oko 10. mjesta.

Tu je i Irac Conor McGregor koji ne zna za pobjedu govoto tri godine, ali je nekim čudom i dalje dio TOP-a 15. Neobično je i da su ženske prvakinje Valentina Shevchenko i Jessica Andrade iza boraca koji trenutačno ne drže pojaseve poput Tyrona Woodleya ili recimo privremenog prvaka Dustina Poiriera. UFC-ove rang ljestvice su generalno vrlo često predmet glasnih kritika i novinara, ali i samih boraca. Teško je zapravo pronaći nekoga tko hvali način na koji su one sastavljane, ali i kriterije po kojima je to činjeno.

Linker
25. travanj 2024 05:57