UFC

Jorge Masvidal kritizirao potencijalnog protivnika: ‘On nije borac‘

Jorge Masvidal
 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Jorge Masvidal spreman je za povratak nakon poraza protiv Kamarua Usmana

Popularni ''Gamebred'' posljednja dva nastupa odradio je protiv istog protivnika. Dvaput se borio za pojas UFC-ove velter kategorije, no Kamaru Usman oba puta se pokazao kao nepremostiva prepreka. Posebno impresivna bila je pobjeda Nigerijca u revanšu. Jorge Masvidal brutalno je nokautiran početkom druge runde, a sada je spreman za povratak.

36-godišnjak planirao odraditi jednu borbu do kraja godine, po mogućnosti u listopadu ili studenom. Tijekom konferencije za medije ususret prvoj priredbi svoje ''bare knuckle'' promocije naziva ''Gamebred Fighting Championship'' koja će se održati večeras, Jorge Masvidal osvrnuo se na potencijalne protivnike u svojoj idućoj borbi. Na upit novinara vezano za imena poput Nicka Diaza, Natea Diaza te Leona Edwardsa, Masvidal je rekao da mu je svejedno.

''Bilo tko, sva trojica navedenih. Tko god od njih trojice bio slobodan u desetom ili jedanaestom mjesecu, njegova će glava pasti sljedeća.'', rekao je samouvjereni Masvidal.

Ipak, trenutno sedmorangirani UFC-ov velteraš rado bi nekoga iznad sebe imao kao idućeg protivnika. Leon Edwards jedini je od trojice spomenutih koji odgovara kriteriju, a između njega i Masvidala postoje nerazriješeni računi još od ožujka 2019. godine. Dvojac se susreo u prostoriju za medije netom nakon londonske priredbe koju su predvodili Jorge Masvidal i Darren Till. Došlo je do kraćeg verbalnog sukoba da bi Masvidal zatim uputio nekoliko udaraca ka ''Rockyju''. Upravo tada borilački svijet upoznao se s fazom ''three pieces and a soda'' što bi prema Jorgeovom objašnjenju značilo ''tri brza udarca i ponešto ekstra''. Spletom okolnosti te razilaženjem puteva kroz velter kategoriju, akteri spomenute situacije još se nisu našli na suprotnim stranama Octagona.

Jorge Masvidal smatra da je Leon Edwards talentiran, no nije ga u potpunosti oduševio svojim posljednjim nastupom protiv Natea Diaza:

''Bio je to dobar nastup, Leon je odradio svoj posao. No on konstantno traži više novca i veće stvari, a ne završava borbe. On nije finišer niti je borac. Glatko je pobjeđivao, no nije bio spreman izložiti se riziku kako bi došao do pobjede prekidom. Mislim da zato nije u poziciji u kojoj bi htio biti. On je vrlo vješt borac, no jednostavno nema tu borbenost u sebi, taj žar da pobijedi top borca načinom na koji bi trebao.'', rekao je Gamebred osvrćući se na mogućeg protivnika.

Leon Edwards sada se nada isključivo borbi za titulu, no Dana White bio je poprilično jasan kako je Colby Covington idući na redu. Hoće li Leon striktno inzistirati na pauzi sve dok mu ne pruže priliku za napasti titulu ili će u međuvremenu pristati na još jednu borbu, ostaje za vidjeti. U svakom slučaju, MMA fanovi više od dvije godine čekaju nastavak onoga što se dogodilo u backstageu londonske priredbe.

Linker
18. travanj 2024 09:38