UFC

Još jedan pozitivan COVID-19 test ozbiljno pokvario UFC-ove planove

Jorge Masvidal i Irene Aldana
 Instagram
Poznato je zašto je došlo do odgode glavne borbe UFC Fight Night priredbe planirane za 1. kolovoza

Holly Holm i Irene Aldana trebale su predvoditi UFC Fight Night priredbu, zakazanu za 1. kolovoza u Las Vegasu. No, odjednom se pojavila informacija kako se ta borba pomjerava za kasniji datum te da će priredbu predvoditi Edmen Shahbazyan i Derek Brunson, koji su prvobitno trebali biti sudionici sunaslovne borbe programa.

Razlog pomjeranja termina spomenute borbe prvobitno nije bio poznat, no njega je sama otkrila Irene Aldana. Naime, Meksikanka je pozitivna na COVID-19, čime još jedna UFC priredba ostaje bez glavne borbe upravo iz tog razloga. Ona se obratila svojim fanovima putem Instagrama.

"Zahvaljujem svim fanovima i medijima na porukama podrške i na interesu iskazanom nakon mog otkazivanja borbe. Prolazimo kroz vrlo tešku situaciju u svijetu i moja država nije iznimka: COVID-19. Iako smo odradili kamp u potpunoj izolaciji i sa svim zdravstvenim mjerama preporučenim od nadležnih tijela, dobila sam simptome i nakon testiranja sam pozitivna. Još uvijek se oporavljam. Prvi dani su, po pitanju simptoma, bili teški, no sad sam puno bolje", napisala je 32-godišnja Aldana, uz poruku kako vjeruje da će uskoro biti spremna za povratak treningu te je zahvalila vodstvu UFC-a i svojoj protivnici na razumijevanju.

Za Aldanu se očekivalo kako će postati iduća protivnica prvakinje Amande Nunes, no prvakinja je odlučila uzeti pauzu, tako da je Aldana prihvatila borbu protiv Holm kojom bi svoj status učvrstila. Ona se trenutno nalazi unutar niza od dvije pobjede, a slavila je u pet od posljednjih šest borbi. Holm je u posljednjoj borbi savladala Raquel Pennington, nakon što je borbu ranije neuspješno napala titulu bantam kategorije koju je ranije imala u svom vlasništvu.

Linker
23. travanj 2024 13:43