UFC

Jose Aldo prozvao bivšeg prvaka: ‘Boriti se protiv njega bilo bi odlično za mene‘

Jose Aldo
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
34-godišnji Brazilac proteklog vikenda podsjetio je svoje najbolje dane

Još od poraza protiv Conora McGregora koji se dogodio krajem 2015. godine, brojna su mišljenja kako je Jose Aldo daleko od svojih najboljih izdanja te da mu se odlazak u mirovinu bliži. Međutim, sjajni Brazilac nepunih pet godina kasnije i dalje je pri samom vrhu, a poraze je doživljavao uglavnom od vrhunskih boraca poput Maxa Hollowayja, Petra Yana i Alexandera Volkanovskog. Izgubio je Aldo i od Marlona Moraesa krajem 2019. godine, no Moraes je također jako dobar borac, a radilo se o izuzetno tijesnoj i neizvjesnoj borbi koja je mogla otići na obje strane.

Proteklog vikenda Jose Aldo je u sunaslovnoj borbi UFC 265 priredbe sjajnim nastupom pobijedio sunarodnjaka Pedra Munhoza, a nakon druge pobjede u nizu, nada se nastaviti svoj pohod ka pojasu bantam kategorije. 34-godišnji Aldo jasan je po pitanju idućeg protivnika, a njegova želja borba je protiv T.J. Dillashawa.

''Boriti se protiv T.J. Dillashawa bilo bi odlično za mene. Nadam se da ćemo odraditi tu borbu negdje do prosinca. Mislim da bi se radilo o odličnoj borbi i to je ono što svi očekujemo.'', rekao je Aldo okupljenim predstavnicima medijima na konferenciji nakon UFC 265 priredbe.

Brazilac je zadnji puta izgubio u srpnju 2020. godine. Tada ga je Petr Yan porazio tehničkim nokautom u petoj rundi borbe, a poprilično brutalno izgledale su batine koje je Aldo dobio u toj zadnjoj rundi. Jose je tada propustio priliku za osvojiti pojas prvaka u bantam kategoriji čime bi dodatno pojačao svoju ostavštinu nakon dugogodišnje vladavine u perolakoj kategoriji. Aldo je svjestan kako konstantno mora napredovati u svojim vještinama ukoliko želi doći do titule.

''Nakon što sam izgubio borbu za pojas, shvatio sam kako moram dodati nove stvari u svoj repertoar, a upravo to sam i učinio. Počeo sam trenirati boks pod okriljem mornarice u Brazilu i na taj način sam popravio svoje udarce. Munhoz je odličan borac i znao sam da će ovo biti teška borba s pregršt otvorenih razmjena. Činjenica da ga nisam mogao završiti nije bila frustrirajuća. Očekivao sam nešto takvo.'', rekao je Jose Aldo očito komplimentirajući čvrstinu i izdržljivost svog zadnjeg protivnika.

T.J. Dillashaw nakon pobjede protiv Sandhagena proteklog mjeseca vjerojatno nije oduševljen idejom da se bori protiv trenutno petorangiranog Josea Alda. Bivši prvak bantam kategorije bio je jasan u svojim namjerama da upravo on bude idući izazivač nakon što Petr Yan i Aljamain Sterling odrade svoju borbu u listopadu. Velike su šanse da se upravo to i dogodi, a Jose Aldo vjerojatno će dobiti priliku za nastaviti svoj put ka vrhu kategorije borbom protiv nekog od preostalih boraca ispred njega. Cory Sandhagen i Rob Font nameću se kao dobre opcije.

Linker
25. travanj 2024 04:09