UFC

Jose Aldo: 'Za pobijediti Cejuda treba mi tjedan dana priprema'

Jose Aldo
 screenshot/Youtube
Ako se UFC 249 priredba nekako uspije održati, idući veliki UFC-ov program trebao bi biti onaj jubilarni UFC 250. Ta priredbe planirana je za 9. svibnja i brazilski Sao Paulo, a njegove glavne zvijezde trebali bi biti Henry Cejudo i Jose Aldo. Brazilac, koji će tim putem napasti titulu prvaka bantam kategorije, je otkrio kako stoje stvari po pitanju njegovih priprema te kako je zapravo njegovo samo razmišljanje o ovoj neizvjesnoj situaciji.

Aldo se trenutno nalazi u samoizolaciji, koju smatra potrebnom da bi mogao krenuti s pripremama za borbu. S njim je njegova obitelj, formu održava treninzima u vlastitoj improviziranoj dvorani te u dvorištu, a za sada mu asistira supruga. No, on već ima spremnu strategiju za pripreme, samo čeka da prođe vrijeme izolacije nakon čega bi s istim krenuo.

"Izdvojit ću grupu boraca, ne više od njih pet koji se također trenutno nalaze u karanteni i za koje znam da nisu zaraženi virusom. Oni mogu trenirati sa mnom. Ja sam bio dva tjedna kod kuće i dokazao sam da nemam virus. Ako oni nemaju, možemo trenirati uz kontakt, no trenirao bih onda samo i jedino s tom grupom. Svi smo izolirani, svi smo u karanteni i kad sam samoizolacija završi ćemo samo osigurati sve potrebne uvjete za trening i sparing. Otvorit ćemo dvoranu isključivo za nas", rekao je Aldo u razgovoru za MMA Fighting, da bi onda dodao nešto o tome je li zabrinut što još uvijek nije krenuo s treninzima.

"Meni treba tjedan dana treninga da bih pobijedio Cejuda. Više me brine skidanje kilograma nego on kao protivnik. Mogu biti izvan kampa, mogu biti na odmoru, stavite me u Octagon s njim i pobijedit ću ga jednim okom zatvorenim. Nije mi važno koliko dugo treniram, pobijedio bih ga s mjesec dana, tjedan dana ili bez treninga uopće. Kilogrami su druga stvar, no jedem zdravo i pametno pa sam miran po pitanju toga", objasnio je.

Po pitanju održavanja priredbe je optimističan, ali isto tako zna da će se puno više toga znati nakon 18. travnja, ako tog datuma bude održan UFC 249, za kojeg Dana White konstantno tvrdi kako nije ugrožen te kako će zapravo biti još dodatno pojačan program.

"Razmišljam kao Dana White, mislim da će naš sport biti među prvima koji će se vratiti. On ima privatni avion i svakoga može prevesti na priredbu. No, puno toga ovisi o Khabibovoj borbi i što će se s time dogoditi. Ako to prođe savršeno, mi svi dalje se možemo bez problema boriti. Do moje borbe je šest tjedana i vidjet ćemo u kakvom će tada svijet biti stanju. Moja borba se može održati bilo gdje, nemam problema sjesti u avion i otputovati", dodao je bivši UFC-ov prvak perolake kategorije koji je uvjeren kako će od svibnja pojas prvaka bantam kategorije biti u njegovom vlasništvu.

Linker
05. svibanj 2024 03:34