UFC

Josh Thomson prisjetio se meča protiv Tonyja Fergusona: ‘Život mi se promijenio nakon te borbe‘

Josh Thomson vs. Tony Ferguson
 Screenshot (youtube, Ufc)
Bivši prvak Strikeforcea, a sada umirovljeni MMA borac opisao je tegobe koje nosi meč protiv Tonyja

Gotovo svaki borac svjestan je da ga čeka težak i krvav meč kada ulazi u kavez protiv Tonyja Fergusona. Iako je ''El Cucuy'' u određenom padu te je pretrpio tri poraza u nizu, svi znamo za fotografije krvavih lica njegovih protivnika koje je pobjeđivao tokom svoje karijere.

Jedan od boraca koji je prošao teških 15 minuta borbe i pravog rata protiv Tonyja Fergusona jeste Josh Thomson. Ovaj dvojac borio se 2015. godine, a Ferguson je pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca. Bivši Strikeforceov prvak Thomson u Weighing In podcastu osvrnuo se na borbu protiv ''El Cucuyja'', a Josh navodi kako mu je ta borba promijenila karijeru, ali i život.

''Moja karijera promijenila se nakon borbe protiv Tonyja Fergusona. Nisam više htio primati udarce, mrzio sam treninge i sparinge. Bila je to jedna od onih borbi koja vam promijeni život, a treninzi prestanu biti zabavni. Takvo nešto borcima je teško prihvatiti i progutati. Realnost je bila da se više nisam htio boriti. Govorio sam si da ja to mogu i dalje, upisao sam neke pobjede nakon te borbe, ali to nisu bila moja najbolja izdanja.''

Thomson je nakon poraza od Fergusona prešao u Bellator gdje je upisao dvije pobjede i jedan poraz. Zadnju borbu u svojoj karijeri odradio je 2017. godine kada je nokautom u drugoj rundi izgubio od Patrickyja Freirea. ''Punk'' je u nastavku razgovora opisao kako se cijeli njegov mentalni sklop drastično poljuljao nakon spomenutog meča protiv Fergusona.

''Također, tokom tih borbi, cijelo vrijeme sam razmišljao kako protivniku jako malo treba da me uzdrma i ozlijedi. Nešto takvo dogodilo se u borbi protiv Patrickyja (Freirea). Okrznuo je podlakticom vrh moje glave, a ja sam završio na guzici. Realnost je bila da je došlo vrijeme za kraj. Borba protiv Tonyja Fergusona sve što trebate je da vam se promijeni život i putanja vaše karijere.'', dodao je Thomson.

Trenuci nakon odrađenog meča protiv Tonyja Fergusona posebno su ostali u sjećanju Josha Thomsona. Umirovljeni 43-godišnji borac prošao je kroz izuzetno stresnu situaciju sa svojim tijelom.

''Ovo nije šala. Izgubio sam jako puno krvi u toj borbi. Kada sam se vratio u svlačionicu, drhtao sam. Skinuo sam se posve gol, pokušao sam se otuširati, no nisam se prestao tresti narednih 30 minuta. Osjećao sam se kao da je jako hladno i da se smrzavam, a u dvorani zapravo uopće nije bilo tako hladno. Pokušavao sam isprati krv sa sebe, ali nisam mogao niti stajati. Drhtao sam jer sam izgubio previše krvi i vode. Bio sam dehidriran od svega. Ako dodamo batine koje sam pretrpio, moje tijelo je bilo u šoku.'', završio je Thomson opisujući što sve donosi borba protiv Tonyja Fergusona koji je tada upisao šestu pobjedu zaredom.

Linker
26. travanj 2024 09:35