UFC

Julianna Pena nije pobornica promoviranja golotinjom: ‘Želim biti primjer svojoj kćeri‘

Julianna Pena

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Prvakinja UFC-ove bantam kategorije ne planira prionuti modernim oblicima zarađivanja

Vjerojatno najveći MMA šok u protekloj godini priuštila nam je Julianna Pena. Američka borkinja dobila je priliku boriti se za titulu prvakinje u bantam kategoriji, a protivnica joj je bila Amanda Nunes, po mnogima najveća borkinja ikad.

Nunes je tu titulu držala od sredine 2016. godine, a pojas je uspješno branila pet puta. 12 pobjeda u nizu imala je uoči meča s Penom i trebao je to biti još jedan rutinski zadatak za Brazilku.

Pena je ipak imala druge planove, a pomoglo je i užasno izdanje u kojem se Nunes pojavila. Već u drugoj rundi, Julianna je ''submissionom'' pobijedila Amandu i preotela joj je tron bantam kategorije.

Revanš ove dvije borkinje gledat ćemo 30. srpnja (sedmi mjesec) i Pena će barem do tada uživati epitet UFC-ove prvakinje. 32-godišnja borkinja sada privlači puno više pažmke na sebe, no prilikom gostovanja u Barstool Chicago's RebuildED podcastu, Pena se osvrnula na način kojim se promovira. Julianna je istaknula kako se ne planira promovirati isticanjem svog fizičkog izgleda, pokazivanjem tijela i sličnom ''golotinjom''.

''Lako je skinuti odjeću i prodavati se na Instagramu, biti seksi model. Ali ja pokušavam sve odraditi na puno elegantniji i pristojniji način. Ne moram skidati svoju odjeću da bih zainteresirala ljude za onim čime se bavim. Ja imam i kćer, a želim joj biti odličan primjer. Ne želim da za nekoliko godina dođe na Instagram i gleda svoju mamu u polugolom izdanju.'', objasnila je Pena, a zatim je istaknula kako nema u cilju kritizirati borkinje koje se promoviraju na taj način.

''Ne pokušavam nikog kritizirati jer to radi, zaradite svoj novac kako želite. Ali što se mene tiče, stavite me u poziciju gdje ne moram skidati svoju odjeću i biti osoba koja se prodaje na taj način.'', dodala je ''Venezuelan Vixen''.

Brojne borkinje prionule su takvim načinima zarade, što putem Instagrama i OnlyFansa, a što putem svojih vlastitih platformi. Paige VanZant svakako se ističe među njima, ali uglavnom se radi o borkinjama koje se nisu uspjele probiti u sami vrh sporta pa su prionule drugim oblicima promoviranja.

Pena je najbolju promociju svog lika i djela imala 11. prosinca (12. mjesec) 2021. godine. Izdominirala je Amandu Nunes, osvojila je titulu svjetske prvakinje i sada ju čeka prva obrana pojasa. Njena kći može biti ponosna na takve stvari.

Linker
18. svibanj 2024 09:55