UFC

Julianna Pena ponovno je prvakinja u bantam kategoriji: Nakon dvije godine bez borbe vratila se i osvojila titulu

 Julianna Peña 

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Rijetki će biti zadovoljni ovakvom borbom, a umjesto Kayle Harrison, Pena je pozvala Amandu Nunes da se vrati iz mirovine

U sunaslovnoj borbi večerašnje UFC 307 priredbe gledali smo prvi okršaj za titulu ove večeri. Prvakinja u bantam kategoriji, Raquel Pennington po prvi puta pokušala je obraniti svoju titulu koju je na UFC 297 priredbi osvojila u meču protiv Mayre Bueno Silve. Njena prva izazivačica bila je bivša prvakinja Julianna Pena.

Bio je ovo prvi povratak u kavez za Penu od ljeta 2022. godine i onog teškog poraza od Amande Nunes na UFC 277 priredbi. Vratila se Pena borbama, a odmah u prvom meču dobila je priliku napasti titulu. Je li ju uspjela ponovno osvojiti, saznat ćete u nastavku članka.

Dobrim direktima Pena je otvorila borbu, a prvakinja je također vratila odličnom ljevicom koju je Julianna itekako osjetila. Gledali smo ispitivanje snaga u prvoj rundi, borba nije bila osobito atraktivna, a štete nije previše bilo ni s jedne strane. Sličnu akciju gledali smo i u drugoj rundi, odnosno, borbu na nogama bez neke značajnije štete, a u jednom trenutku Pena je uspjela sušiti Pennington. U stojci je Pena čak uzela i leđa prvakinji, čime je uzela ovu rundu.

Pena je cijelu svoju težinu imala na prednjoj nozi, no Pennington, kao i njen kut, iz nekog razloga nisu to prepoznali. Gotovo bez ‘‘low kickova‘‘ prošao je cijeli meč, što je poprilično nevjerojatno. Pena je u trećoj rundi ponovno srušila Pennington, uzela joj leđa, no do finiša nije uspjela doći.

U četvrtoj rundi Pennington je pogodila Penu i bacila ju u nokdaun, te umjesto dodatnih udaraca, Pennington je uhvatila ‘‘giljotinu‘‘ iz koje se Pena lagano oslobodila. U posljednjoj rundi ponovno nismo gledali previše akcije. Pena je izgledala kao da više nema snage, nije pokušavala ni inicirati klinč, tako da je Pennington pogodila još nekoliko dobrih udaraca prije kraja meča.

Pobijedila je Julianna Pena podijeljnom sudačkom odlukom, te tako ponovno postala UFC-ova prvakinja u bantam kategoriji.

Linker
06. listopad 2024 06:31