UFC

Junior Dos Santos ne odustaje: 'Pobijedit ću Rozenstruika, a onda se vratiti na tron!'

Junior Dos Santos
 screenshot/YouTube
Junior Dos Santos i dalje ima istu ambiciju kao cijelo vrijeme otkako je u UFC-u: Biti prvak!

Borba između Juniora Dos Santosa i Jairzinha Rozenstruika bit će vrlo važna borba za UFC-ovu tešku kategoriju, ali isto tako i borba dvojice timskih kolega iz American Top Teama. Tako nešto nikad nije lako dogovoriti, a isto stvara probleme i kod priprema. No, ovog puta Junior kaže da to nije slučaj. Osim što je dvorana dovoljno velika za obojicu, Rozenstruik niti nije dugo vremena tamo pa između njih dvojice ne postoje nikakvi odnosi.

"On trenira kod nas, ali ne dugo, možda za posljednje dvije borbe. Nikad nisam trenirao s njim, tako da je ugovaranje borbe meni u redu. Treniramo u istoj dvorani, ali nisam ga vidio osim jednom kad smo se pozdravili. On je broj šest, ja sam broj pet pa borba ima smisla. Mi nismo protivnici nego profesionalci", prokomentirao je borbu u razgovoru za BJPenn radio.

Onda je prognozirao ishod iste:

"Neće ova borba otići do sudačke odluke. Obojica smo udarači s mogućnošću da nokautiramo protivnika. Ja ovo vidim kao jednu prekrasnu borbu. Moja prednost je brzina i kretanje."

Kako se trenutno nalazi unutar niza od dva poraza (Ngannou i Blaydes), Dos Santos ima imperativ pobjede. Posebno kad se zna kako se njegove ambicije nisu promijenile.

"Pobjeda je važna u svakoj borbi, posebno sada kad se želim vratiti u pobjednički niz. Trebam unutar njega biti dovoljno dugo da opet dođem do pojasa i obranim ga. To je moj glavni cilj, ponovno postati prvak. Imam sve što je potrebno za uspjeti u tome, sve je samo pitanje vremena. Ovo je dobra borba za mene jer želim ostati aktivan i boriti se protiv najboljih. Mislim da se tako mogu uskoro ponovno boriti za titulu."

Pobjeda u ovoj borbi mu vjerojatno ne bi donijela skok na ljestvici, no svakako bi učvrstio poziciju i osigurao priliku boriti se protiv nekoga tko se nalazi ispred njega. Svakako će za tako nešto biti dovoljno vremena.

"Divizija je trenutno malo zaustavljena zbog trilogije, a Ngannou je idući. Tako da će mi nakon ove borbe trebati još jedna ili dvije pobjede i opet ću se boriti za titulu", otkrio je JDS, koji je još samo uz osmijeh usporedio trenutnu šampionsku trilogiju s onom između njega i Caina Velasqueza: "Mislim da smo Cain i ja bili bolji. Bili smo uzbudljiviji borci i bilo je zabavnije. Ova dvojica su pomalo dosadni."

Linker
08. svibanj 2024 01:20