UFC

Junior Dos Santos: Treća borba Miočića i Cormiera nema smisla, ali to je UFC

Stipe Miočić i Junior Dos Santos
 Jason Silva/AGIF/AFP
Legendarni borac i nekadašnji prvak teške kategorije Junior dos Santos ove subote se vraća u oktogon u borbi protiv Curtisa Blaydesa na UFC-u u Raleighu. Bit će to "Ciganu" peta borba u posljednjih godinu i pol dana, a prva nakon poraza od Francisa Ngannoua koji je prošlog srpnja okončao njegov niz od tri pobjede.

Dos Santos (21-6 MMA, 15-5 UFC) se trebao boriti još u prosincu, ali je zbog teške infekcije završio na operaciji noge i otkazao nastup u Moskvi protiv Alexandera Volkova. Srećom, brzo se oporavio i pobjedom protiv Blaydesa želi se vratiti na put prema novoj borbi za pojas.

"Nekad nemate svoj dan, stvari ne ispadnu onako kako želite. Nećete valjda plakati zbog toga. Nastavljam ići prema naprijed, vjerujem u sebe, vidim istinu. Pokušavam vam pokazati zašto sam ovdje. Vjerujem da zaslužujem biti na vrhu ove divizije, i uspjet ću. Već sam jednom bio na vrhu i vratit ću se!", najavio je Dos Santos u razgovoru za "MMA Junkie" uoči nove borbe.

U posljednjem pokušaju JDS se za titulu borio protiv Stipe Miočića, a aktualni prvak završio ga je udarcima u prvoj rundi. Nakon toga je Brazilac pobijedio Blagoya Ivanova, Taija Tuivasu i Derricka Lewisa, no poraz od Ngannoua pokvario mu je planove i vratio ga korak unazad.

"Imao sam tri velike pobjede i trebao sam se opet boriti za titulu, ali dobio sam protivnika s velikom snagom, koji je također bio u naletu. Ngannou je vrlo snažan. Te večeri je pobijedio, bio je bolji. No, tu sam, želim taj revanš da dokažem da sam bolji borac od njega", poručio je Dos Santos.

Svjestan je da mora ostvariti više od jedne pobjede da bi se vratio u uži krug mogućih izazivača. Do tada će Stipe Miočić vjerojatno braniti pojas u trećem meču protiv Daniela Cormiera, no JDS-u se ne sviđa takav plan.

"Mislim da su obojica fenomenalni borci, ali mislim da ne bi trebali sada raditi treći meč. Mislim da bi obojica trebala odraditi meč s nekim drugim protivnicima, a onda dogovoriti treću borbu. Ovako nema smisla, ali to je UFC. Što god oni kažu, mi moramo slijediti. No, ne mislim da je to u redu. Trebali bi odraditi još jednu borbu, a tek onda trilogiju, ako do tada zadrže poziciju koju sada imaju. Ali, obojica su sjajni borci i veselim se meču s bilo kojim od njih, tko god će imati pojas. Želim to zlato!", rekao je Dos Santos.

"Ako Stipe neće biti dulje od godine dana, onda bi trebali imati borbu za privremeni pojas. Znam da je imao velikih problema, želim mu sve najbolje. No, divizija mora ići dalje, ne možemo čekati. Ipak, Stipe je šampion, zaslužuje to. Njegova posljednja borba protiv Cormiera bila je nevjerojatna. Vidjet ćemo što će biti", dodao je.

Linker
16. travanj 2024 22:56