UFC

Justin Gaethje: ‘Drage volje ću prihvatiti Makhacheva kao svog prvog izazivača

Gaethje vs. Chandler

 screenshot (YouTube, UFC)
Popularni UFC-ov borac objasnio je zašto je naglo planuo prema Danielu Cormieru i njegovom mišljenju

Iako je desetak dana početkom ovog mjeseca trajala vrlo napeta debata po pitanju toga tko bi trebao biti idući izazivač za titulu UFC-ove lake kategorije, situacije se odjednom smirila. Kao da su svi rekli ono što su imali, nakon čega su odlučili nastaviti normalno sa svojim životom.

Jedan od najžešćih sudionika te rasprave bio je čovjek koji je zapravo najbliže statusu koji je bio tema svega, Justin Gaethje. On je zapravo vrlo burno reagirao prema Khabibu Nurmagomedova, koji je pokušavao u izazivača promovirati svog prijatelja Islama Makhacheva, ali i prema Danielu Cormieru, koji je isto tako pokušao svog timskog kolegu gurnuti u prvi plan. Malo je reći kako je Gaethje planuo i to podosta naglo, ali sam priznaje kako je to nešto što je dio njegovog karaktera.

"Moj karakter više me puta u životu doveo u probleme, no ja sam netko tko ide odmah u glavu kad mu nešto smeta. Kad vidiš nešto odmah reagiram. Kad sam vidio što se te večeri dogodilo, rekao sam što mislim jer sam bio jako nesretan i nezadovoljan", rekao je Gaethje u razgovoru za MMA Fighting, dodavši: "Da je DC bio na mom mjestu i da je vidio kako ga netko silom pokušava preskočiti ili zanemariti, uzeti mu novac sa stola i hranu njegovoj obitelji, reagirao bi jednako poput mene."

Kad se sve malo sleglo, otkrio je kako shvaća zašto je Cormier to napravio, a dodaje kako je uvjeren da isto na kraju ne bi trebalo imati utjecaja na tijek zbivanja.

"Respektiram Cormierov posao i ono što pokušava napraviti. Ali, ponavljam, niti DC ne može nadmašiti integritet onoga što sam ja napravio", još je potvrdio.

Što se tiče Makhacheva, njega također cijeni i ne želi reći ništa ružno protiv njega. Jednostavno s pravom smatra kako Dagestanac nema reference prema kojima bi ga mogao ili trebao preskočiti. No, zato mu je spreman pružiti priliku odmah nakon što titulu ponese svojoj kući.

"Dat ću mu priliku da postane prvi izazivač, ako osigura tu poziciju. Pobijedit ću jednog od ove dvojice, a onda ću mu dozvoliti da ide prvi. Veselim se tome", najavio je Gaethje, koji će s velikim interesom pratiti borbu 11. prosinca između Charlesa Oliveira i Dustina Poiriera.

Linker
20. travanj 2024 10:45