UFC

Justin Gaethje: Morao sam odbiti borbu protiv Tonyja Fergusona

Justin Gaethje
Justin Gaethje otkrio je vrlo zanimljivu informaciju. Prije nego je Donald Cerrone prihvatio boriti se na UFC 238 priredbi protiv Tonyja Fergusona, ta borba ponuđena je njemu.

Teško je Justin Gaethje mogao bolje zamisliti svoj borilački početak 2019. godine. Nokaut pobjeda nad Edsonom Barbozom svakako je najveća u njegovoj karijeri, a zahvaljujući stilu borbe je postao netko čije nastupe fanovi ne propuštaju. Borba koju nitko ne bi propustio bila bi ona između njega i Tonyja Fergusona. A ona se na UFC 238 priredbi gotovo dogodila.

"Nazvali su me i ponudili mi borbu protiv Tonyja Fergusona. Bilo je četiri tjedna prije održavanja i odmah sam znao da ne mogu to prihvatiti, bio bih previše izložen. Bila je to velika prilika i teško ju je propustiti pa sam pitao UFC može li se dogovoriti za drugi datum. Tražio sam UFC 239, no oni nisu bili za to. Tako je na kraju Cerrone uskočio u tu borbu. Da se razumijemo, volio bih se boriti protiv Tonyja, kao što bih se volio boriti protiv Khabiba. Da bih se borio protiv Khabiba, prije toga moram proći kroz Tonyja ili nekoga od sličnih momaka", ispričao je Gaethje u razgovoru s poznatim novinarom Aaronom Bronsteterom.

Svi znamo kako je Ferguson na kraju slavio u sjajnoj borbi. Gaethje ima šampionske ambicije, ali jasno mu je i to kako je "El Cucuy" pobjedom nad Cerroneom na kraju samo potvrdio ono što je svima već i prije te borbe bilo jasno.

"Tony je u potpunosti zaslužio borbu za titulu i mislim da bi bilo ludo da se ja ili bilo tko drugi bori za nju prije njega. On bi trebao biti idući za pobjednika borbe Khabiba i Poiriera", iznio je svoje mišljenje.

Gaethje svoju iduću borbu još uvijek čeka, a moguće da će ga sada UFC još neko vrijeme ostaviti "na ledu". Naime, oni ne vole kad netko od njihovih top boraca odbije ponuđenu borbu. To vrlo često rezultira time da još par mjeseci nakon toga prosjedi prije nego dobije novu priliku.

Linker
20. travanj 2024 15:15