UFC

Justin Gaethje otkrio je kojeg se se protivnika u UFC-u najviše bojao

Justin Gaethje

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Ponajbolji MMA borac lake kategorije divio se tom borcu još tokom svojih studentskih dana

Više od godinu dana prošlo je otkako smo posljednji put imali prilike gledati Justina Gaethjea unutar UFC-ova kaveza. Popularni ''Highlight'' tada je izgubio od Khabiba Nurmagomedova u meču za pojas lake kategorije, a ovog vikenda čeka ga četvrtorangirani izazivač Michael Chandler.

Gaethje se pobjedom nada dobiti novu priliku za postati prvakom. Četiri pobjede u nizu imao je Justin prije nego li je dobio priliku boriti se s Khabibom za pojas. Sva četiri protivnika Gaethje je savladao prekidima, točnije nokautima. Ipak, jednog od njih ističe kao borca kojeg se najviše bojao.

''Najviše sam bio uplašen Edsona Barboze. Znate, dok sam odrastao te dok sam hrvao na koledžu, puno prije nego sam mislio da ću ikada nastupati u UFC-u, gledao sam tog tipa kako udara ljude kružnim udarcima.'', rekao je ''Highlight'' na konferenciji za medije uoči UFC 268 eventa.

Dugo je Gaethje pratio Barbozu, a tokom 2017. godine zacrtao si je kao cilj borbu protiv sjajnog Brazilca.

''Sjećam se igranja pokera s društvom, a Barboza se mislim borio protiv Beneila Dariusha (2017. godine). Mi smo igrali poker i gledali borbu, a ja sam prijateljima rekao kako ću se jednog dana boriti protiv tog tipa.'', dodao je Justin.

Barboza i Gaethje na koncu su se borili u trećem mjesecu 2019. godine. Očekivao se spektakularan meč dvojice boraca koji imaju ubitačne kickove, no Gaethje je Barbozu nokautirao nakon samo dvije i pol minute borbe.

Linker
26. travanj 2024 13:53