UFC

Justin Gaethje: Želim da do kraja karijere govore kako se borim kao glupan i budala

Justin Gaethje
 screenshot/UFC
Justin Gaethje prije svega je u MMA svijetu postao poznat po svom stilu borbe. Beskompromisni 'brawler' tu je reputaciju izgradio u WSOF-u, a nije se promijenio niti nakon prelaska u UFC. I najavljuje kako će takav ostati do kraja.

Gaethje je napravio malu promjenu nakon što je doživio poraze od Eddieja Alvareza i Dustina Poiriera. Bile su to borbe koje će ostati zapisane kao jedne od najboljih i najuzbudljivijih u UFC povijesti, no isto tako i kao prva dva poraza u karijeri Justina Gaethjea. Nakon njih je tek malo promijenio svoj stil, postao je pažljiviji i to je rezultiralo s dvije brze nokaut pobjede.

"Trener mi je oduvijek govorio da se trebam samo malo manje truditi i uspjeh će doći. Ovo je kao golf. Što žešće pokušavaš, lošiji si u tome. Nije mi to u početku imalo smisla jer ja dolazim iz hrvanja gdje je rad sve. No, nakon što sam izgubio dva puta u nizu, prihvatio sam kritike i napravio potrebne promjene. Srećom, imam uz sebe najboljeg trenera 2018. godine i trenera stoljeća. Ja sam borac s kojim se ta raditi, slušam sve što on kaže", rekao je Gaethje tijekom druženja s medijima u Vancouveru, gradu gdje će se sutra (subota, 14. rujna) boriti protiv Donalda Cerronea.

Situacija u kojoj se trenutno nalazi dozvoljava mu razmišljati o nekim velikim stvarima. Nebitno radi li se o borbi za titulu prvaka ili nekim drugim potencijalno velikim borbama. No, želio bi da jedna stvar ostane konstantna, a to je njegova reputacija.

"Želim ostati ovdje što je duže moguće. I želim da ovi borci do kraja misle kako se bore protiv budale i glupana. Ali trebaju biti svjesni da nikada neće doživjeti srčani puls kao kad se bore mene", rekao je prije nego se okrenuo borbi koja mu slijedi:

"Ja sam ovdje da bih stvorio neku svoju ostavštinu, a Kauboj je sjajan tip za tako nešto. On je trenutno svjetski broj 4 i to nije greška. Borio se najviše puta, pobijedio je najviše puta, završio je najviše protivnika i uzeo je najviše bonusa. Naravno da sam ovdje zbog takvih borbi. No, želim osvojiti svjetsku titulu, to je ono što bi dokazalo kako sam najbolji na svijetu. Kad više ne budem vjerovao kako sam najbolji i kako nemam šanse to postati, napustit ću sport."

Gaethjeu je tek 30 godina, a u profesionalnoj MMA karijeri upisao je 20 pobjeda i dva gore spomenuta poraza. Tek dva puta došao je do sudačke odluke, no to je bilo u borbama ugovorenim na tri runde.

Linker
09. svibanj 2024 01:03