UFC

Kako je došlo do neriješenog ishoda? Jedan od trojice sudaca bizarno je bodovao petu rundu

Alexa Grasso (lijevo) i Valentina Shevchenko (desno)

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Sudac Mike Bell bit će na meti mnoštva kritika u periodu koji slijedi

Odličan meč pružile su Valentina Shevhcenko i Alexa Grasso u glavnoj borbi večeri na UFC Fight Night 227 eventu. Pet fantastičnih rundi odradile su borkinje muha kategorije, a sucima nisu ostavile nimalo lak zadatak. Nestrpljivo smo iščekivali rezultate sudačkih kartica, a nakon što je Bruce Buffer pročitao službene rezultate, uslijedio je šok.

Meč Alexe Grasse i Valentine Shevchenko završio je neriješenim ishodom! Sudac Sal d‘Amato bodovao je meč u korist Shevchenko (48-47), dok je Junichiro Kamijo vidio Grasso kao bolju u tom meču (48-47). No, kako je došlo do remija?

Sudac Mike Bell glavni je zaslužni za takav ishod. Naime, Bell je borbu bodovao rezultatom 47-47, ali mnogi se vjerojatno pitaju kako je došao do takvog rezultata. Kao i ostala dva suca, Bell je nakon prve tri runde na svojim karticama imao rezultat 29-28 u korist Valentine.

Četvrta runda bila je vrlo tijesna, ali Bell i Sal d‘Amato bodovali su tu rundu u korist Shevchenko, dok je Kamijo rundu bodovao 10-9 za Grasso. Dakle, na ulasku u petu rundu, Mike Bell imao je rezultat 39-37 u korist Valentine Shevchenko, ali iz nekog podosta neobjašnjivog razloga, Bell je petu rundu bodovao rezultatom 10-8 za Grasso!

Valentina Shevchenko dobar dio pete runde bila je bolja od Grasso, ali loš pokušaj ‘‘headlocka‘‘ doveo je Valentinu u podređenu poziciju u parteru. Grasso je uzela leđa izazivačice, imala je pokušaje ‘‘submissiona‘‘, ali bezuspješne. Nismo vidjeli nokdaun niti neku naročito veliku štetu u petoj rundi, ali Bella to nije spriječilo da rundu boduje rezultatom 10-8. Tako je njegova sudačka kartica pružila rezultat 47-47, a Grasso je neriješenim ishodom obranila svoju titulu prvakinje.

Izazivačica mora poraziti prvakinju ako joj želi preoteti pojas, a to se u ovom slučaju nije dogodilo. Bila je Shevchenko blizu i da Bell nije tako bodovao petu rundu, Valentina Shevchenko sada bi bila prvakinja.

Koliko je tijesan bio meč između Grasso i Shevchenko, dovoljno govori i bodovanje na Verdictu. Radi se o platformi čiji korisnici imaju mogućnost bodovati svaku rundu, a prema bodovanju na Verdictu, Shevchenko je bila blago bolja, ali meč bi svejedno završio remijem.

Korisnici Verdicta bodovali su prvu i treću rundu u korist Valentine, dok su druga i peta runda čisto otišle na stranu Grasso. Sporna je četvrta runda, a na Verdictu je četvrta runda izjednačena.

Što dodati, osim da je ovo bio jako tijesan meč, ali Mike Bell je definitivno pogriješio svojim bodovanjem. Peta runda nema osnove za 10-8 bodovanje i puno će se pričati o Mikeu Bellu.

Linker
27. travanj 2024 12:51