UFC

Kakva izvedba Meraba Dvalishvilija! Gruzijac pobjedom osigurao napad na titulu i prozvao O‘Malleyja

Merab Dvalishvili i Henry Cejudo

 SEAN M. HAFFEY Getty Images Via Afp
Sjajnu izvedbu pružio je Dvalishvili te upisao 17. pobjedu u karijeri

Kada se susretnu drugi i treći na rang ljestvici bantam kategorije UFC-a, očekujete dobru borbu, kao što smo i mi očekivali od Meraba Dvalishvilija i Henryja Cejuda. Ova borba trebala nam je iznjedriti idućeg izazivača za pojas kojeg Sean O‘Malley brani na idućem PPV "eventu" protiv Marlona Vere.

Pokušao je Gruzijac zadnji kružni odmah na početku, ali nije pogodio Cejuda. Nije dugo trebalo da mu "Triple C" uzvrati krošeom koji ga je i uzdrmao, ali nije bilo značajnijih posljedica u tom trenutku. Vrhunsko rušenje je upisao Dvalishvili, no Cejudo se brzo ustao. Gruzijac je pogodio sjajan udarac i poslao Amerikanca na pod, no zarolao se i Cejudo je završio u gornjoj poziciji, točnije u polugardu. Minutu prije kraja ustali su se gore i završili u klinču, a prilikom razdvajanja ušli u kraću razmjenu te je runda završila.

Uspio je Cejudo početkom druge runde nakratko upisati rušenje, no "The Machine" mu se brzo ustao te je zlatni olimpijac morao tražiti neko drugo rješenje. Dvalishvili je, s druge strane, podigao tempo te sjajno pogađao i nanio štetu Cejudu, a zatim ga još jednom uspio srušiti. Digao se Cejudo uz žicu, no brzo je opet završio na podu. Primio je par udaraca, a onda su opet završili na nogama. Minutu prije kraja runde Dvalishvili je uhvatio giljotinu na nogama i bacio dva koljena te se Cejudo pametno spustio u "sprawl". Gruzijac je držao giljotinu skroz do kraja ovih pet minuta i definitivno si priskrbio drugu dionicu, a čekala nas je i treća, odlučujuća runda.

Puno bolje je izgledao gruzijski borac po ulasku u zadnju rundu te je išao naprijed, bacao dobre kombinacije i opet ušao u klinč držeći Cejuda na žici dok je bacao koljena u noge bivšeg prvaka muha i bantam kategorije. Izvukao se "CCC" iz te pozicije, ali je bilo evidentno da mu ne ide dobro. Dvije minute prije kraja, vidjeli smo fascinantno rušenje: Dvalishvili je podigao Cejuda i odnio ga skroz do svog kuta! Nakratko se bivši prvak opet uspio izvući, ali je gruzijski borac stvarno bio predominantan za njega.

Sjajnu izvedbu pružio je Dvalishvili te upisao 17. pobjedu u karijeri jednoglasnom odlukom sudaca (29-28 x3) i osigurao si napad na titulu kad vidimo tko će biti prvak nakon iduće PPV priredbe. Tko god slavi (O‘Malley ili Vera), neće mu biti lako, to je sigurno...

Linker
26. travanj 2024 06:55