UFC

Kamaru Usman i Colby Covington na korak do ugovaranja borbe

Kamaru Usman i Colby Covington
 Instagram
Pojavile su se informacije kako je UFC došao na korak do konačnog dogovora s Kamaruom Usmanon i Colbyjem Covingtonom te da bi njih dvojica trebali nastupiti u glavnoj borbi UFC 245 priredbe koja se 14. prosinca održava u Las Vegasu.

Čim je najavljeno kako će UFC 245 priredba imati tri borbe za titulu i kako će ova koju tek treba najaviti biti glavna, lako je bilo pretpostaviti kako je UFC ušao u nove pregovore s Kamaruom Usmanom i Colbyjem Covingtonom. To je sad potvrđeno, zajedno s informacijama kako sve prolazi u najboljem redu i da su preostali još samo detalji do službene potvrde ovog okršaja.

Vijest o tome objavio je TSN-ov Aaron Bronsteter. Zapravo, samo je prenio ono što je Ariel Helwani izjavio u jednom podcastu. Još je jednom potvrđeno kao bi UFC 245 trebao imati tri borbe za titulu, a ova će svakako biti najvrjednija statusa glavna borbe. U preostale dvije nalaze se Max Holloway i Alexander Volkanovski te Amanda Nunes i Germaine De Randamie.

Nije teško zaključiti zašto su sada pregovori puno lakši. Naime, UFC je ovu dvojicu prvobitno planirao upariti na UFC 244 priredbu koja se 2. studenog održava u New Yorku. U pitanju je savezna država koja svojim porezom uzima veliki dio zarada boraca te su već ranije neki borci izjavili kako nemaju namjeru tamo nastupati. Usman i Covington nisu sakrivali činjenicu da su pregovori zapeli upravo na pitanju financija. Vjerojatno su tražili dodatni bonus zbog spomenutog poreza, a to im ovog puta ne bi trebalo biti potrebno. Naime, kako se UFC 245 održava u Las Vegasu, automatski se odlazi s najvećih na najmanje poreze.

Za vjerovati je kako ovog puta neće biti problema, iako ne treba biti siguran sve dok oba borca ne potvrde kako je sve dogovoreno. Naime, za UFC 244 čak je i Dana White podijelio najavu ove borbe, da bi na kraju sve ispalo drugačije.

Linker
18. travanj 2024 22:46