UFC

Kamaru Usman: ‘Mislio sam da ću se boriti s Khamzatom, ali ništa od toga. Dajte mi Conora, on se oduvijek htio boriti sa mnom!‘

Nov 6, 2021; New York, NY, USA; Kamaru Usman (red gloves) competes against Colby Covington (blue gloves) during UFC 268 at Madison Square Garden.,Image: 641956165, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/Ddp Usa/Profimedia
Dao je i svoje viđenje borbe za titulu veltera

Kamaru Usman stigao je na panel 30. obljetnice UFC-a u petak u Las Vegasu. Kako je rekao, spreman za povratak u oktogon, a očekivalo se da će govoriti o borbi s Khamzatom Chimaevom.

Usman je zaželio tu borbu nakon što je izgubio od Leona Edwardsa na UFC-u 286 u ožujku (treći mjesec) u pokušaju povratka pojasa u velter kategoriji, a onda je i upitan za taj meč.

“Dobro sam, samo treniram i ponovno se zaljubljujem u svoju rutinu treninga. Posljednjih nekoliko godina bilo je nekako kaotično — tu i tamo, tu i tamo — ali ponovno se zaljubljujem u rutinu. Baš kao puno ljudi i ja sam mislio da ću se boriti protiv Khamzata. Vidjet ćemo što će biti. Postoji mnogo logističkih stvari, ne nužno s moje strane zašto se to nije dogodilo. Kao što sam rekao, ovdje sam, dobro izgledam, dobro se osjećam. Spreman sam za borbu.”

Nije dugo trebalo da Chimaev odgovori Usmanu na ove tvrdnje:

"Ne laži čovječe, dobro znaš zašto se nismo borili!"

Ako se borba s Chimaevom ne može ostvariti, Usman je rekao da bi volio dati Conoru McGregoru nešto o čemu je bivši prvak u dvije divizije govorio zadnjih nekoliko godina.

“Conor je rekao da se oduvijek želio boriti sa mnom u velteru, tako da to ima smisla. Više nisam prvak, pa, hej, učinimo to."

Usman je bio dugogodišnji prvak u velter kategoriji prije nego što ga je Edwards iznenadio na UFC-u 278 prošlog kolovoza (osmi mjesec) nokautom u petoj rundi. Nada se da će jednog dana opet imati priliku boriti se za naslov, ali zna da ima posla do toga.

Prije nego što se to dogodi, očekuje se da će Edwards braniti svoj naslov protiv Colbyja Covingtona ove godine - čovjeka nad kojim Usman ima dvije pobjede. Na pitanje o meču, "Nigerijska noćna mora" kaže da je sigurno zaintrigiran.

"To je dobra borba. Oba borca su vrlo talentirana, vidjet ćemo tko će pobijediti", zaključio je.

Linker
03. svibanj 2024 03:43