UFC

Kao dvanaestogodišnjak je sparirao s Rondom Rousey, a sada najavljuje da će skinuti Jonesov rekord!

Shahbazyan i Rogan
 Screenshot
Jedna od najljepših priča UFC-a 244, koji smo proteklog vikenda pratili iz New Yorka, jest zasigurno nova pobjeda i novi prekid mladog Edmena Shahbazyana. On je u jednom od dvoboja uvodnog dijela ove PPV priredbe nokautirao veterana Brada Tavaresa.

Shahbazyan je i dalje neporažen u profesionalnoj karijeri uz 11 impresivnih pobjeda. Od kada je stigao u UFC ubilježio je 4 slavlja, a sada najavljuje da će postati najmlađi UFC prvak u povijesti. Kada 10 od 11 pobjeda ubilježite prekidom, a od toga 9 nokautom, njegove riječi morate shvatiti ozbiljno.

"Vjerujem da sam pokazao dio svog arsenala za koji ljudi ranije nisu znali. Imam odličnu stojku i mislim da sam to i pokazao u ovom meču", izjavio je štićenik bivšeg trenera Ronde Rousey kontroverznog Edmonda Tarverdyana te je dodao:

"Na papiru je meč protiv Tavaresa bio najveći u mojoj dosadašnjoj karijeri. Ali ja sam nova vrsta MMA boraca. Dolazim po pojas, čovječe! Želim biti najmlađi UFC prvak ikada. Sada samo trebam ostati u dvorani, nastaviti rasti i napredovati kao borac. Nikada ne izostajem s treninga, čak niti nakon meča. Odmorim jedan tjedan i onda se vraćam u dvoranu kako bih nastavio napredovati."

Nakon 4. pobjede u Octagonu Shahbazyan vjeruje da je učinio dovoljno da bi ušao u TOP 10 izazivača svoje kategorije do 84 kilograma.

"Mislim da me ovo gura u TOP 10 ili barem da se mogu boriti protiv onih koji su tako plasirani. Volio bih se boriti ponovno za tri ili četiri mjeseca i ostati što aktivniji. Neki meč početkom iduće godine zvuči odlično, vidjet ćemo što će se dogoditi", zaključuje.

Shahbazyan trenutačno ima 21 godinu, a trenira od 12. kada je još kao "klinac" pomagao slavnoj Rondi Rousey u njezinim treninzima. Navodno je još kao dijete sparirao s budućom UFC prvakinjom. Profesionalnu karijeru je započeo 2017. godine, a do UFC-a je stigao preko "reality showa" Dane Whitea "Contender Series". Jedan je od onih koji su svoju priliku objeručke iskoristili.

Najmlađi UFC prvak do sada u povijesti organizacije u Jon Jones koji je titulu u poluteškoj diviziji ugrabio s 23 godine i 8 mjeseci, odnosno prevedeno u dane točno 8644 dana. Jasno je da Shahbazyan ima još dvije godine "fore" da pretekne Jonesa što svakako nije nemoguća misija.

Linker
03. svibanj 2024 04:52