UFC

'Kauboj' otkrio zanimljive klauzule iz svog UFC ugovora: 'Ne držim ih se uopće!'

Donald Cerrone
 Screenshot/Youtube
Nema nikakve sumnje da će upravo meč između Donalda Cerronea i Conora McGregora obilježiti borilački siječanj. Dvojac će ukrstiti rukavice u glavnoj borbi UFC-a 246, koji nam stiže 18. siječnja iz T-Mobile Arene u Las Vegasu. U dokumentarnoj seriji "Više od Kauboja", koja se prikazuje na Amazon platformi, Cerroneovi fanovi mogu saznati mnogo zanimljivih detalja o svom favoritu.

Poput onoga da se ne drži klauzula ugovora koji je potpisao sa svojim poslodavcem. "Kauboj" je, naime, ovisnik o adrenalinu, koji vrlo često u teoriji ugrožava svoje zdravlje i izlaže se pogibiji. No, ne mari za posljedice i eventualne probleme te tvrdi da se drugačije ne isplati živjeti.

"Imam neke klauzule u svom ugovoru, poput one da ne smijem jahati na konju... Ali ja jašem čitavo vrijeme. Ima mnogo tih klauzula. Recimo...ne smijem voziti motor, ne smijem skakati s brdskim biciklom. No, ja nikada nisam otkazao meč, nikada nisam promašio kilažu. Nikada nisam bio ozlijeđen i radi toga ne odradio neki meč. Bio sam ozlijeđen, ali sam se svejedno borio. Nikada nisam nazvao UFC i rekao im: 'Ne mogu se boriti!'. Nikada im nisam rekao: 'Ne znam je li to protivnik za mene u ovom trenutku!'", otkrio je popularni Cerrone.

Upravo zato veteran smatra da mu UFC progledava kroz prste kada su u pitanju neke stvari koje su ugovorom izričito zabranjene.

"Moj odgovor njima je uvijek bio 'DA'. Uvijek se pojavim i uvijek se borim. I zato vjerujem da oni puštaju da Kauboj bude Kauboj. Znaju da ću se uvijek jeb** pojaviti, neovisno o bilo čemu", dodaje Amerikanac i nastavlja:

"Bio bih jeb** jadnik kada bih se samo ustajao i trenirao. Išao u krevet, mislio o treninzima...to bi me ubilo u pojam. Kada si tamo u divljini, na tim brdskim biciklima ili kada igraš 'paintball' ili kada pucam s dečkima ili kada idemo jahati konje...to je samo moj ispušni ventil. Tada zaboravim na sve drugo i fokusiram se na taj trenutak. Tada se i na trening mogu vratiti bolji i motiviraniji."

Nakon dva poraza u nizu protiv Fergusona i Gaethjea, Cerroneu treba slavlje protiv Conora McGregora. U istoj situaciji je i Irac, koji za slavlje ne zna od 2016. godine i meča protiv Eddieja Alvareza. Tko će stići do bitnog slavlja, saznat ćemo za nekoliko dana u glavnoj borbi UFC-a 246.

Linker
10. svibanj 2024 00:26