UFC

Kelvin Gastelum ponovno dogovorio novu borbu: Borit će se na UFC 287 priredbi na proljeće

Gastelum i Curtis

 Screenshot (youtube, Ufc)
Ovog mjeseca se trebao boriti protiv Imavova, no borbu je otkazao zbog ozljede zuba te se sad nadamo da neće biti problema

Kelvin Gastelum je trebao otvoriti ovogodišnju sezonu u UFC-u protiv Nassourdinea Imavova, no zbog ozljede zuba je bio prisiljen otkazati nastup samo pet dana prije. Stvar je spasio Sean Strickland koji je ušao kao zamjena u taj meč i pobijedio Imavova, a Gastelum je sada dobio novog protivnika.

Gastelum je borac koji je Israelu Adesanyi pružio jedan od najtežih mečeva u UFC-u, no u posljednje vrijeme ga baš ne ide. Porazi i ozljede su ga pratile u posljednjih nekoliko nastupa, a u posljednjih šest nastupa je poražen čak pet puta. Pobijedio je jedino Iana Heinischa početkom 2021. godine, a u 2022. nije odradio niti jedan nastup.

Sada će na UFC 287 priredbi imati priliku vratiti se pobjedama. U Barclays Centeru će ga čekati Chris Curtis, 35-godišnji borac koji je u trenutno posljednjem nastupu nokautirao Joaquina Buckleyja. Do sada je u UFC-u odradio pet mečeva, a izgubio je jedino od Jacka Hermanssona. No, radi se o vrlo iskusnom borcu koji u profesionalnoj karijeri ima 39 mečeva, a prije se borio i u PFL-u. Odradio je Curtis jedan meč i na FFC-u, a 2014. se borio i protiv Belala Muhammada dok još nisu bili u UFC-u.

Što se tiče UFC 287 priredbe, za sada se ne zna tko će ju predvoditi. Trenutno stoji da su Gastelum i Curtis ‘‘main event‘‘, no sigurna je stvar da oni neće predvoditi priredbu. Od zvučnijih imena za sada nastupaju Rob Font protiv Adriana Yaneza, a nastupit će i najmlađi UFC borac Raul Rosas Jr. protiv Christiana Rodrigueza.

Linker
26. travanj 2024 22:49