UFC

Kevin Holland lagao je cijelo vrijeme: Neće se umiroviti, a otkrio je i s kime će se boriti krajem godine

Kevin Holland

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Gotovo nitko nije vjerovao Hollandu, a ispostavilo se da mu s razlogom nismo vjerovali

Iako je Kevin Holland još jučer tvrdio da se definitivno povukao iz sporta, danas je došla potvrda kako je UFC-ov velteraš lagao javnost, kao što se uostalom i sumnjalo da radi.

‘‘Dakle, ja sam umirovljen, službeno umirovljen. Umirovljen sam od borbi. Imao sam dobre borbe, zaradio dosta novca, dobra karijera. Vidim da neki ljudi po internetu pišu da je to zbog toga što sam svjestan da nikad neću osvojiti pojas, misle da je to zbog psihodelika. Ja na psihodelicima ne mogu pogriješiti. Izgubio sam od nadolazećeg mladića, a toga sam se uvijek bojao‘‘ rekao je Holland još jučer.

Međutim, u naknadnoj epizodi svog podcasta, Holland je otkrio kako će se boriti protiv Stephena ‘‘Wonderboyja‘‘ Thompsona. Radi se o zapravo sjajnoj prilici za Kevina Hollanda, jer Stephen Thompson je na visokom sedmom mjestu u poretku izazivača UFC-ove velter kategorije, dok je Holland nerangiran.

Uzmemo li u obzir da Thompson nije ‘‘grappler‘‘, a to su tipovi borca s kakvima Holland inače ima najviše problema, može se reći kako ga je UFC odlučio nagraditi za prihvaćanje borbe protiv Khamzata Chimaeva. Naravno, ‘‘Wonderboyja‘‘ se apsolutno ne smije podcijeniti i vjerojatno će biti favorit protiv Hollanda.

Što se datuma održavanja ove borbe tiče, Holland i Thompson trebali bi se obračunati 3. prosinca (12. mjesec) na UFC-ovom eventu u Orlandu. Time će i ‘‘Wonderboyju‘‘ na neki način biti uslišene želje, jer nakon dva poraza u nizu protiv boraca koji su ga izdominirali ‘‘grapplingom‘‘ (Gilbert Burns i Belal Muhammad), Thompson je iskazao želju da se bori protiv borca koji preferira stojku.

Odbijao je Thompson prozivke Seana Bradyja koji je prvenstveno ‘‘grappler‘‘, a pokazivao je interes za obračunom s Michelom Pereirom. Čini se kako su mu ipak dodijelili Hollanda, no treba pričekati službenu potvrdu.

Linker
26. travanj 2024 15:08