UFC

Kevin Lee o svom nesportskom potezu: 'Zaspao sam na sekundu, nisam znao što radim'

Kevin Lee
 screenshot
Kevin Lee objasnio je kako je njegova reakcija nakon kraja borbe protiv Charlesa Oliveire bila rezultat toga što je tijekom zahvata gušenja kratko izgubio svijest te se nije snašao u trenutku kad je sudac borbu prekinuo.

Mnogi su kritizirali Kevina Leeja nakon borbe protiv Charlesa Oliveire. Naime, nakon što je tapkao tijekom gušenja giljotinom, Lee je pokušao nastaviti borbu, a čak je i suca uvjeravao kako nije tapkao. No, svima koji su gledali borbu to je bilo više nego očito, a odmah u borilištu ga je na to uputio i sam sudac. Tog je danas Lee itekako svjestan, što je i otkrio u razgovoru s Arielom Helwanijem.

"Da, tapkao sam. Ispričao sam se sucu nedugo nakon toga. Mislim da sam na sekundu izgubio svijet i vratila mi se tek kad je Charles pustio zahvat. Primijetio sam to i kad sam gledao snimku", rekao je 'Motown Phenom', okrenuvši se kratko borbi i onome što smatra da je presudilo. Zapravo, otkrio je što zamjera samom sebi:

"Trebao sam biti ofenzivniji po pitanju mog jiu-jitsua, a ne se brinuti samo o defenzivi. Posebno sam puno radio na obrani od poluga na nogu, umjesto da sam se bazirao na sebe."

Zanimljiv je još bio odgovor na pitanje je li ga Oliveira iznenadio, odnosno je li očekivao da se radi o tako dobrom borcu.

"Nije me iznenadio, bio je dobar onoliko koliko sam očekivao da će biti. Bila je ovo jako dobro uparena borba i znao sam da će poraz doživjeti onaj tko prvi napravi veću pogrešku. To sam bio ja", rekao je Lee.

On je nakon borbe najavio dužu pauzu, možda čak u trajanju od dvije ili tri godine, no sad kad je prošlo malo vremena ipak optimističnije gleda na budućnost. Inače, njegova borba protiv Oliveire posljednja je UFC borba održana prije trenutne pauze uzrokovane globalnom krizom.

Linker
28. travanj 2024 08:21