UFC

Khabib imenovao tri borca koja mora savladati da bi ga se smatralo najboljim

Khabib Nurmagomedov
Tijekom jučerašnje konferencije za medije, održane u Londonu, Khabib Nurmagomedov nekoliko je puta prozvan najboljim borcem svijeta u ovom trenutku. On je trenutno odbio takav naziv, objasnivši kako mu za to trebaju pobjede protiv tri određena borca. Njih je redom imenovao.

Budući da iza sebe ima 27 pobjeda u jednako toliko borbi, od čega je posljednjih 11 ostvario kao UFC borac, rijetko tko može proturječiti onome tko Khabiba Nurmagomedova naziva najboljim "pound-for-pound" borcem svijeta. Ukratko, to znači najbolji borac svijeta bez obzira na kategoriju u kojoj se bori. Naravno, osim kao tome proturječi sam Khabib, što je na konferenciji za medije napravio.

Dagestanac je svjestan svoje kvalitete, no isto tako dodaje kako za naziv najboljeg ipak treba ostvariti još nešto. Točno je definirao na što misli. Mora pobijediti u tri iduće borbe, za koje si je već sam poslagao protivnike. Ukoliko bi to uspio, imao bi omjer 30-0, uz više nego impresivan popis onih koje je savladao.

"Moram pobijediti Dustina Poiriera, moram pobijediti Tonyja Fergusona i na kraju moram pobijediti Georgesa St-Pierra. Nakon toga me možete zvati najboljim borcem", rekao je Khabib prisutnim novinarima.

Što se tiče borbe protiv Poiriera, ona mu slijedi 7. rujna. Nakon toga bi se mogao boriti protiv Tonyja Fergusona, a to je svakako borba koja bi bila sportski najpoštenija i koju fanovi najviše žele vidjeti. Što se tiče GSP-a, on se prošle godine umirovio, no Khabib se i dalje nada kako bi se mogao vratiti za borbu protiv njega. Zanimljivo, GSP se odlučio na umirovljenje nakon što su propali pregovori upravo za borbu protiv Numagomedova. UFC u tim trenucima nije bio zainteresiran za tako nešto, a i Khabib je tek čekao presudu po pitanju UFC 229 incidenta.

Naravno, na Khabibu je prvo zadatak savladati Poiriera, a nakon toga se može krenuti u pregovore. On je već rekao kako ga revanš protiv Conora McGregora trenutno ne zanima, no nismo sigurni da će se Khabiba po tom pitanju previše sugerirati. Osim ako u svoj novim, najveći ugovor u UFC-u, nije stavio neku takvu klauzulu.

Linker
21. lipanj 2024 02:45