UFC

Khabib: Ne uživam protivnicima nanositi bol, osim Conoru...

Conor McGregor i Khabib Nurmagomedov
U posljednjem intervjuu za RT UFC prvak u lakoj kategoriji, neporaženi Khabib Nurmagomedov, je još jednom naglasio koliko mu je bitna sportska strana borilačkog sporta. Tvrdi da ne uživa u nanošenju boli svojim protivnicima, ali je i tu naveo jednu iznimku.

Pogađate? Radi se o bivšem prvaku i njegovom velikom neprijatelju Conoru McGregoru. Dvojac je u vrlo lošim odnosima još od "Notoriousovog" napada na autobus u kojem se nalazio i "Orao". Situacija je kulminirala nakon njihovog meča u kojem je Rus slavio prekidom u četvrtoj rundi, a makljaža između timova se nastavila i nakon dvoboja u T-Mobile Areni.

"Na početku, kada tek krećeš i kada pobjeđuješ u svim tim mečevima, možda čak malo i uživaš u tome", prisjetio se dagestanski borac te je nastavio.

"Gušt je. Ali u posljednje vrijeme ne osjećam tako nešto. U posljednjih nekoliko godina više ne osjećam tu radost, jednostavno samo pobjeđujem. Da budem iskren...", dodao je Nurmagomedov.

A onda se prisjetio meča protiv bivšeg prvaka McGregora koji se dogodio 2018. godine te je srušio sve rekorde PPV prodaje.

"Postoji jedna borba koja je bila iznimka, može se tako reći. U toj borbi sam prebio jednog tipa s mnogo gušta. To vam mogu potvrditi."

"Bilo je mečeva u mojoj karijeri u kojima sam mogao još više nauditi svojim protivnicima, ali nisam htio. Govorio sam im da odustanu da ih ne trebam previše mlatiti. Recimo, uvijek kada uhvatim neki bolni zahvat, nikada ne bih stisnuo do kraja, nego samo do granice da ovaj drugi preda. Ne bih volio nikada nikoga ozlijediti..."

Nurmagomedov priznaje da je uživao u mlaćenju irskog borca....

"Ovo je brutalan sport, nemam želju nikome nauditi. Da, natječemo se u brutalnoj disciplini i nema potrebe nanositi još više boli od onoga što je potrebno. Ako shvaćam da pobjeđujem, pokušavam ne ozlijediti nikoga. Osim u jednom meču", zaključio je UFC prvak.

Linker
06. svibanj 2024 06:51