UFC

Khabib Nurmagomedov kaže da se njegova karijera bliži kraju: Nemam još puno borbi pred sobom

Khabib Nurmagomedov
UFC-ov prvak lake kategorije Khabib Nurmagomedov priznaje da se njegova borilačka karijera bliži kraju te da će odraditi još samo nekoliko borbi prije nego što objesi male rukavice i ode u mirovinu.

Na nedavnoj konferenciji povodom UFC-a 242 na kojem će braniti svoju titulu prvaka Nurmagomedova su pitali koliko se još puta planira boriti prije nego što završi karijeru. Neporaženi Dagestanac odgovorio je kako još uvijek nije gotov s borbama, no da se njegovo vrijeme bliži kraju.

"Dobro pitanje. Neću se još umiroviti, ali ja nisam mlad borac. Već godinama sam prvak. Već sam obranio titulu. Ovo će mi biti druga obrana. Naravno, nemam još puno borbi pred sobom jer se ne želim boriti kada budem star 40 godina. To nije moj plan. Vidjet ćemo."

Nurmagomedov odluku neće donijeti sam već se savjetovati sa svojim američkim trenerom iz American Kickboxing Academy tima Javierom Mendesom, kao i sa svojim ocem i glavnim trenerom Abdulmanapom.

/ Screenshot
Abudulmanap Nurmagomedov, Khabib Nurmagomedov i Javier Mendes

"Prije nego što donesem odluku moram razgovarati sa svoijm ocem, moram razgovarati s trenerom Javierom Mendesom, svom svojom braćom, svojim menadžmentom i svim ljudima oko mene. Tu odluku ne mogu donijeti sam. Ali sada sam fokusiran na natjecanje jer u meni još ima previše vatre."

Khabib će ovog mjeseca slaviti 31. rođendan što znači da bi se teoretski još barem 4 do 5 godina mogao natjecati u vrhunskoj formi. Ako ne ostane bez motivacije i ne bude imao problema s ozljedama kao ranije u karijeri još neko vrijeme mirno možemo uživati u njegovim nastupima.

"Orao" se trenutno nalazi u Abu Dhabiju gdje će idućeg vikenda braniti pojas protiv privremenog prvaka Dustina Poiriera u glavnoj borbi UFC 242 priredbe.

Linker
17. svibanj 2024 09:22