UFC

Khabib Nurmagomedov želi da se Cormier umirovi nakon trilogije s Miočićem

Daniel Cormier
Daniel Cormier posljednja dva tjedna prolazi kroz uistinu teško razdoblje u svom životu. Prvo je na UFC 241 priredbi u revanšu sa Stipom Miočićem izgubio pojas prvaka teške kategorije, a nekoliko dana kasnije doživio je puno veći gubitak kada mu je otac izgubio bitku sa rakom i preminuo.

No u ovim teškim vremenima Cormier ima veliku podršku ljudi oko sebe, a ona uključuje i njegovu drugu obitelj iz American Kickboxing Academy dvorane. Među članovima tima je i njegov dugogodišnji kolega i bliski prijatelj, UFC prvak lake kategorije Khabib Nurmagomedov.

Uoči borbe protiv Dustina Poiriera koja nas očekuje idućeg vikenda na UFC-u 242 u Abu Dhabiju Nurmagomedov je komentirao situaciju s Cormierom i objasnio kakvo je ovih dana stanje u San Joseu gdje se priprema za nadolazeću obranu naslova.

"Kada DC doživi poraz to je jako tužan trenutak za nas. Cain Velasquez je izgubio majku i nakon nekoliko dana DC je izgubio oca. Bio je to težak tjedan za cijeli AKA tim, ali što je tu je. Kada Bog nešto želi nitko to ne može promijeniti. Izgubiti pojas je ništa naspram gubitka oca ili majke. Naravno da je DC tužan zbog gubitka titule, ali kada ostanete bez oca to je sasvim druga stvar", objasnio je Nurmagomedov tijekom telefonske konferencije za UFC 242.

"Žalosni smo zbog njega jer znamo koliko se DC voli natjecati i koliko je snažan. Ja mu želim svu sreću. Baš smo pričali prije nekoliko dana. Razgovarali smo o mojoj borbi, o njegovoj borbi, o njegovom ocu, i ja sam mu samo pokušao dati pozitivnu energiju. Sada prolazi kroz teško razdoblje u životu, ali vrijeme mijenja sve. Znam da će biti dobro."

S obzirom na godine i težak poraz nokautom od Miočića nastavak Cormierove borilačke karijere je upitan. Ako se Nurmagomedova pita, on bi najviše volio da Cormier odradi treću borbu s Miočićem i zatim se umirovi.

"Stvarno bih volio da revanšira protiv Stipe Miočića i završi karijeru. To je ono što želim. Ne znam koji je njegov plan, ali iskreno, želim da se bori možda u veljači ili ožuku, odradi posljednu borbu i onda bude gotov."

Linker
19. travanj 2024 16:47