UFC

Khabib objasnio zašto i on trenutno vidi Jonesa kao najboljeg 'p4p' borca današnjice

Jon Jones
 Ronald Martinez/Getty Images/AFP
Neporaženi UFC-ov prvak iznio je svoje mišljenje o ljestvici oko koje se često lome koplja

Jon Jones najbolji je borac po UFC-ovoj 'pound-for-pound' ljestvici, a da je to trenutno i najpoštenije složit će se i prvak kojeg mnogi često u razgovorima stavljaju na sami vrh tog poretka - Khabib Nurmagomedov.

Iako je u ovim trenucima najdominantniji borac svijeta sa savršenih 28-0 u karijeri, Khabib priznaje da bi i on sam postavio 'Bonesa' na prvo mjesto liste zbog koje se često vode rasprave.

"Iskreno, i ja bih njega stavio na prvo mjesto. Čovjek je devet puta obranio titulu. Možemo i reći da je neporažen. Da, ima onaj jedan poraz, ali tada nije izgubio - bio je diskvalificiran. Pored toga, upisao je pobjede protiv puno veliki imena i legendi", rekao je Khabib prema pisanjima ruskog dnevnog lista Izvestija.

Svjestan je i aktualni prvak iz lake kategorije da Jones nije toliko dominantan kao što je nekoć bio, ali unatoč tome smatra da po svojim vještinama zaslužuje 'p4p' tron.

"Što se tiče dominacije, u posljednjih nekoliko godina nam ne pokazuje svoje najbolje izvedbe. Mnogi vjeruju da je čak i izgubio dvije ili tri borbe, izgubio je puno rundi, bio je uključen u dopinški skandal, ali kada pričamo o vještini - on zaslužuje biti prvi na 'pound-for-pound' ljestvici", zaključio je neporaženi Dagestanac pred kojim je 25. listopada veliki meč s Justinom Gaethjeom.

UFC-ov 'pound-for-pound' ranking:

1. Jon Jones

2. Khabib Nurmagomedov

3. Stipe Miočić

4. Israel Adesanya

5. Kamaru Usman

6. Alexander Volkanovski

7. Justin Gaethje

8. Dustin Poirier

9. Max Holloway

10. Conor McGregor

11. Petr Yan

12. Deiveson Figueiredo

13. Robert Whittaker

14. Tony Ferguson

15. Francis Ngannou

Linker
24. travanj 2024 09:34