UFC

Khabib odlučno potvrdio: "Dana White ne može donositi moje odluke, McGregor me ne zanima!"

Khabib Nurmagomedov
Khabib Nurmagomedov još je jednom potvrdio kako ga borba protiv Conora McGregora ne zanima, no ovog puta je dodao i to kako ga Dana White na istu ne može natjerati.

Razne kombinacije i špekulacije po pitanju UFC-ove lake kategorije nikako da se smire. Već danima pratimo analize i izjave na tu temu. Ukratko, svi su svjesni kako je Tony Ferguson neupitno zaslužuje biti idući izazivač lake kategorije. Isto tako, svima je jasno da se Dana White nama povratku Conora McGregora. Jasno je kako Irac borbu za titulu niti po kojem kriteriju nije zaslužio, no isto tako je jasno kako UFC njemu ne zna i ne želi reći ne.

Vrlo zanimljive Khabibove izjave na tu temu prenio je MMANews.

"Ukoliko Conor zasluži novu borbu, prihvatit ću je. No, to me trenutno ne zanima. Ne treba mi taj revanš, a i on prvo mora nekoga pobijediti. Mora doći u situaciju kao preostali momci koji su to zaslužili svojim nizovima", rekao je Khabib, nakon čega mu je naglašeno kako bi ta borba donijela najviše novca. I na to je imao odgovor: "Novac je dobar, ali nije dobro imati ga previše."

Ipak, vjeruje se kako Khabib ne bi imao izbora ukoliko bi odluku o borbi njega i McGregora donio Dana White. Naravno, misli se na situaciju ukoliko bi Irac za svoj povratak zahtijevao borbu s Khabibom. Znajući koliku financijsku dobit UFC-u donosi samo jedna njegova borba, nema sumnje kako bi vodstvo promocije napravilo sve što je u njihovoj mogućnosti da tu borbu organiziraju. No, Khabib je već kod objave novog ugovora rekao da si je dogovorio sjajne uvjete, a oni se možda tiču i prava na donošenja odluka po pitanju protivnika.

"U ovom trenutku, Dana White nije jedini koji donosi odluke. I ja sam ovdje, moraju me slušati jer sam trenutni prvak. Znam što ja zaslužujem i znam koji protivnici što zaslužuju. Trenutno su Dustin i Tony oni koji slijede. Nitko od preostalih. Conor nije na takvoj listi, prvo mora zaslužiti naći se na njoj", vrlo odlučno rekao je Khabib.

Što je također zanimljivo, on bi do kraja karijere mogao odraditi još samo dvije borbe. Potvrdio je kako u slavi ne uživa i da ga to ne čini sretnim. U sportu ga još drži ljubav prema natjecanju i želja da iza sebe ostati teško zanemariv trag.

"Volio bih se boriti protiv Georgesa St-Pierrea, no neću očajavati ukoliko se to ne dogodi", rekao je nedavno na razgovoru s novinarom BT Sportsa, dodavši: "Dustin Poirier i Tony Ferguson dva su borca koja moram savladati kako bih otišao kao najveći borac u povijesti lake kategorije. Neporaženi i neosporni prvak."

Priliku za ostvariti prvu od spomenute dvije pobjede ima 7. rujna. Već ranije je izjavio kako se nakon toga želi boriti na posljednjem ovogodišnjem eventu. Tako da, Khabib bi možda već ove godine mogao postati "G.O.A.T". Ukoliko bi došao do tih pobjeda, nitko mu taj status ne bi mogao osporiti.

Linker
20. lipanj 2024 11:19