UFC

Khabib: Poštujem Miočića, ali želim da ga Cormier nokautira i zatim završi karijeru

Khabib Nurmagomedov i Daniel Cormier
Daniel Cormier (40) noćas će ponovno ući u Octagon kako bi branio svoju titulu prvaka teške kategorije protiv Stipe Miočića na UFC 241 priredbi u Anaheimu. Jedan od njegovih najvećih navijača bit će timski kolega iz American Kickboxing Academy dvorane, UFC-ov prvak lake kategorije Khabib Nurmagomedov.

"Želim da ovog vikenda pobijedi nokautom. Iako poštujem Stipu Miočića, želim da ga Cormier završi", objasnio je Nurmagomedov u intervjuu za TMZ.

No osim što se nada pobjedi svog dugogodišnjeg prijatelja i kolege, postoji još jedna stvar koju bi Nurmagomedov večeras volio vidjeti u Anaheimu, a to je da Cormier konačno završi svoju borilačku karijeru.

"Iskreno, želim da ode u mirovinu. Iskreno to želim. Jer on ima posao, ima novaca, jedan je najvećih boraca koji su se ikad natjecali u UFC-u. Stvarno želim da se umirovi. Imati 40 godina nije isto kao 30, sasvim je drugačije. Zaista želim da dobije ovu borbu i zatim kaže,' Ekipa, dugo sam vremena uživao s vama, ali sada moram prestati s ovim.'"

O mirovini Cormier razmišlja već neko vrijeme i čak je najavljivao da će se povući iz sporta u ožujku kada je navršio 40. rođendan. Planovi su se međutim promijenili i Nurmagomedov vjeuruje kako UFC 241 neće biti posljednji put da "DC-a" gledamo u akciji.

"Mislim da se neće umiroviti. Znate zašto? Jer on je olimpijski sportaš, a ti ljudi ne znaju reći kada je dosta. To je moje mišljenje. Mislim da će reći, 'Dajte mi još jednu borbu...' Ne mislim da će se umiroviti nakon ove borbe, ali ja, trener Javier Mendez i cijeli AKA želimo da se umirovi jer ga volimo."

Cormier je do sada u UFC-u odradio 13 borbi, a osim teškaške titule prošle godine je istovremeno držao i naslov u poluteškoj kategoriji te je trenutačno rangiran kao P4P najbolji borac svijeta na službenoj UFC ljestvici. Ako ponovno porazi Miočića, Cormier će po mišljenju mnogih postati najbolji teškaš u povijesti sporta.

Linker
22. travanj 2024 11:18