UFC

Khabib progovorio o smrti oca: 'Teško je, ali možda od ove boli postanem još jači'

Khabib Nurmagomedov
 Vladimir Astapkovich / Sputnik via AFP
"Kad bih vas pogledao u lice i rekao vam da to ne utječe na moj trening, lagao bih"

Khabib Nurmagomedov na nedavno je održanoj press konferenciji u Rusiji otvoreno progovorio o smrti oca Abdulmanapa bez kojeg je ostao početkom mjeseca srpnja.

UFC-ov prvak još je jednom sve podsjetio na poseban odnos kakav je imao s ocem i priznao da je to gubitak koji je itekako utjecao na njegove treninge i pripreme za idući meč.

"Siguran sam da su svi u ovoj prostoriji ostali bez nekoga. Bilo da se radi o prijatelju, susjedu, rođaku, majci, ocu, djevojci... Svi se nose s gubicima i to mi je jasno. Ali, s druge strane, ovo je vrlo teško. Kod nekih se tu radi samo o otac-sin odnosu, ali moj je otac bio jako blizak sa mnom. Mi smo bili poput prijatelja. On mi je bio otac i trener. Uvijek smo bili skupa i naravno da sam tužan", izjavio je Khabib.

Mixed martial arts (MMA) fighter Khabib Nurmagomedov and and his father Abdulmanap Nurmagomedov give a press conference in Moscow on November 26, 2018. (Photo by Kirill KUDRYAVTSEV / AFP)
Kirill KUDRYAVTSEV / AFP
Abdulmanap i Khabib Nurmagomedov

Pred neporaženim Dagestancem sada je veliki izazov i nova obrana titule. Njegov idući protivnik bit će opasni Justin Gaethje, a njihov meč zakazan je za 24. listopada kada se održava UFC 254 priredba.

Khabib je na druženju s medijima priznao i kako je odlazak Abdulmanapa utjecao na njegove pripreme.

"Kad bih vas pogledao u lice i rekao vam da to ne utječe na moj trening, lagao bih. To utječe na mene i stalno razmišljam o njemu. Možda me ova bol dovede do nove razine i postanem još jači. Svaki vas izazov ili slomi ili ojača, a s vremenom ćemo vidjeti što će napraviti meni", poručio je Nurmagomedov prema RT Sportu.

Linker
18. srpanj 2024 20:02