UFC

Khabib želi da Islam Makhachev završi Rafaela dos Anjosa: ‘To bi ostavilo jak utisak‘

Khabib Nurmagomedov i Islam Makhachev
 Instagram (islam Makhachev)
Umirovljeni i neporaženi dagestanski MMA borac ima visoko mišljenje o Rafaelu dos Anjosu

Trenutno petorangirani borac na ljestvici izazivača UFC-ove lake kategorije Islam Makhachev krajem desetog mjeseca, točnije 30. listopada snage će odmjeriti s bivšim prvakom UFC-ove lake kategorije, Rafaelom dos Anjosom. Makhachevu će borba protivtrenutno sedmorangiranog RDA biti najveća u dosadašnjoj karijeri, a legitimni Khabibov nasljednik imat će pravi test svojih mogućnosti u iskusnom Rafaelu dos Anjosu.

Umirovljeni Khabib Nurmagomedov veliki je prijatelj i jedan od trenera u kutu Islama Makhacheva. Neporaženi Nurmagomedov borio se još 2014. godine protiv RDA i dobro poznaje njegove mogućnosti. Khabib je u razgovoru za RT Sport otkrio kako smatra da Islama čeka težak meč i da je pomalo zabrinut za njega.

''Dos Anjos je vrlo iskusan. On je bio u borbama na pet rundi jako puno puta. Borio se s dobrim borcima. Pogledajte, borio se protiv mene, protiv Kamarua Usmana, Covingtona, Feldera, Eddieja Alvareza i brojnih drugih boraca. On ima pregršt iskustva. U ovakvim velikim borbama, iskustvo vam dođe poput dodatnog aduta u rukavu.'', pohvalio je Nurmagomedov Brazilca, a zatim opisao kakvu bi pobjedu Makhachev trebao ostvariti.

''Ovako ja vidim borbu s obzirom da sam se također borio protiv dos Anjosa. Volio bih da ga Islam sruši u prvoj rundi i upotrijebi svoj hrvački pritisak na njemu. Onda će biti spreman. Bilo bi sjajno da ga Islam završi u parteru zato što se ne sjećam da je itko završio dos Anjosa u parteru. Da, on je bio izdominiran, no ne i završen. Covington, Kamaru i ja, svi smo ga izdominirali u parteru, ali ga nismo mogli završiti. Ako ga Islam završi i postane prvi borac koji je to učinio protiv njega, to bi ostavilo jak utisak'', dodao je Nurmagomedov.

Rafael dos Anjos 13 puta gubio je u svojoj profesionalnoj MMA karijeri. Iako Khabib tvrdi kako nitko nikada nije završio Brazilca submissionom, to zapravo nije istina. Clay Guida sada već davne 2010. godine natjerao je dos Anjosa na tapkanje. Međutim, radi se o pomalo specifičnoj situaciji. Naime, Guida je udarcem u prvoj rundi slomio čeljust Brazilca, a zatim ga je u trećoj rundi srušio i ramenom je pritiskao čeljust dos Anjosa. Brazilac je tapkao zbog velike boli, a iako se nije radilo o klasičnom submissionu, RDA je natjeran na tapkanje i to mu je službeno jedini poraz submissionom u 43 profesionalna MMA nastupa. Vidjet ćemo može li Islam Makhachev navesti bivšeg prvaka na tapkanje.

Linker
26. travanj 2024 16:00