UFC

Khabib želi Fergusona i Gaethjea u svojoj sunaslovnoj borbi na UFC 242

Khabib Nurmagomedov
Khabib Nurmagomedov ima jako dobar prijedlog za dodatno začiniti situaciju u UFC-ovoj lakoj kategoriji. On bi volio vidjeti borbu Tonyja Fergusona protiv Justina Gaethjea, i to kao sunaslovnu borbu iduće priredbe koju on predvodi.

Nakon što je savladao Donalda Cerronea na UFC 238 eventu, Tony Ferguson došao je do 12. pobjede u nizu kojom svakako zaslužuje borbu za titulu. S tim se slaže i Khabib Nurmagomedov, no prvak također ima jedan prijedlog za svoje poslodavce, ukoliko "El Cucuy" ne namjerava čekati do kraja godine.

"Tony protiv Gaethjea je zanimljiva borba. Ukoliko ne želi čekati do kraja godine, zašto ne. UFC može organizirati tu borbu kao sunaslovnu borbu u Abu Dhabiju. Bila bi to dobra borba, a dobro bi djelovala i na prodaju prijenosa. No, to je samo moje mišljenje. Ukoliko Tony želi čekati, može i to, borbu za titulu je zaslužio", rekao je Khabib u razgovoru na ESPN-u.

UFC-ov prvak smatra da bi to zapravo poslužilo kao svojevrsni turnir lake kategorije, odnosno polufinale istog. Na kraju bi ostao samo jedan i kod njega bi ostao pojas UFC prvaka do 70 kilograma.

"Sunaslovna borba Tony i Justin, glavna borba Dustin i ja. Pobjednik jedna borbe se na kraju godine bori protiv pobjednika druge", objasnio je još jednom Khabib na što je točno mislio.

UFC 242 održava se 7. rujna, a Khabib je već najavio kako se spreman boriti još jednom do kraja godine, no vjerojatno na posljednjem velikom eventu u prosincu. Fergusonu je borba protiv Cerronea bila prva nakon listopada prošle godine, a on je nakon borbe sam izjavio kako se navikao boriti tri puta godišnje. To bi mogao ostvariti ukoliko bi se dogovorilo nešto slično Khabibovom prijedlogu.

Što se tiče UFC-a, oni imaju veliki problem imena Conor McGregor. Svakako žele vidjeti Irca ove godine u Octagonu, a za tako nešto bi mu sigurno bili spremni ispuniti svaku želju. To bi vjerojatno bila borba za titulu, a onda bi tu Ferguson ostao najveći gubitnik. Neovisno o tome bi li se borio još jednom do kraja godine ili ne. I neovisno o tome što oni pravi i najvjerniji fanovi u borbi za titulu žele vidjeti njega.

Linker
20. travanj 2024 03:55