UFC

Khabibov otac: 'Meč protiv Fergusona je najbitniji u povijesti UFC-a'

Khabib Nurmagomedov i Tony Ferguson
 Screenshot (YouTube/ Ilustracija)
Mnogi će reći da je pretjerano, drugi će se možda složiti s posljednjom konstatacijom oca Khabiba Nurmagomedova Abdulmanapa, koji je u posljednjem intervjuu ustvrdio da je meč protiv Tonyja Fergusona, koji slijedi za nekoliko mjeseci, "najbitniji u povijesti UFC-a".

Iako je do samog ulaska u Octagon ova dva sjajna borca ostalo dosta vremena, "hype" se polako počinje osjećati. Čak četiri puta do sada su se ta dvojica trebala sudariti u UFC-ovom kavezu, no sva četiri puta borba je otpala. Dva puta je nastup otkazao aktualni prvak, a dva puta "El Cucuy". Sada se svi nadaju da bi mogla biti peta sreća.

"Četiri puta smo zakazivali ovaj meč i četiri puta je otkazivan. Dva puta radi Khabiba i dva puta radi Tonyja. Milijuni fanova čekaju taj dvoboj. Ništa nije bilo slično u povijesti UFC-a. Ovo je najbitnija borba u UFC povijesti. Nije bitna samo za mene, nego i za moju zemlju, moju republiku i naše fanove", rekao je Abdulmanap za RTSports.

Khabibov otac, a ujedno i jedan od trenera, vjeruje da je upravo Ferguson najteži protivnik njegovog sina do sada. Istaknuo je njegove kvalitete i dugačak pobjednički niz, ali je i najavio iznenađenje za bivšeg privremenog prvaka.

"Svaki put uspijemo naučiti nešto novo i biti još bolji. Najviše u udaračkim tehnikama. Uvijek iznenadimo protivnike, svaki put sve više i više. Javier Mendez je obećao već neko iznenađenje, ali mislim da će se ovaj put Khabib držati mog plana", objašnjava Abdulmanap i dodaje:

"Tony prije svega ima jako veliku izdržljivost i dobar niz pobjeda. Znali su ga i pobijediti, ali uglavnom završava sve svoje protivnike prisiljavanjem na predaju, izreže ih ili nokautira. Ima jako dobar arsenal oružja i on je vrlo kvalitetan protivnik. Moramo se dobro pripremiti".

UFC 249, koji će mečem za pojas u lakoj kategoriji predvotiti Nurmagomedov i Ferguson, je zakazan za 18. travanj i Barclays Centar u Brooklynu.

Linker
13. svibanj 2024 00:36