UFC

Khabibov sparing partner pred borbu s Bektićem: 'Slomit ću ga!'

Khabib Nurmagomedov i Dan Ige.
 Instagram
Priliku za povratak pobjedama imat će ovog vikenda Mirsad Bektić. Borac koji će ga u tome pokušati spriječiti je sparing partner Khabiba Nurmagomedova, Dan Ige. Pred njihovu UFC 247 borbu, Ige je najavio na koji način to misli napraviti.

28-godišnji Dan Ige (12-2, 4-1 UFC) jedan je u nizu proizvoda UFC-ovog "Contender Seriesa", a ovaj borac trenutno se nalazi u nizu od četiri pobjede. U subotu će tražiti petu, ali i mjesto na Top 15 poretku perolake kategorije. Otamo je nedavno ispao Mirsad Bektić koji se također nada povratku i ponovnom usponu prema vrhu. Njihove međusobnu borbu Ige je ovim putem najavio.

"To je vrlo uzbudljiva borba i veselim joj se. Mirsad je težak protivnik, a u sport je došao uz puno hypea. No, ja sam tip koji hypeove gasi. Autsajder sam i zbog toga moram žestoko krenuti, no na tome sam radio", rekao je Ige u razgovoru za MMA Junkie, da bi nastavio: "Nas dvojica smo zapravo vrlo slični. On ide naprijed, dobar je udarač, atletski nadaren, snažan, dobar hrvač, dobar grappler. Ja sam sve to što je on i još više od toga. Osim toga, jači sam od njega na mentalnom polju. Tu sam jači od bilo koga u ovom sportu."

Ige je vrlo zanimljiv borac i istina je kako je dobar u apsolutno svim aspektima MMA-a. No, ovdje vjeruje kako će pobjedu uzeti onaj tko je spreman više toga staviti na kocku te kako mu po tom pitanju ne može parirati.

"Fanovi će dobiti zabavnu borbu, a ja sam spreman odraditi sve tri runde. Ono u što sam siguran je da će ga moj pritisak slomiti. On je sjajan borac, nemojte me krivo shvatiti. Vrlo je vješt, a u borbi je sve moguće. No, pogledajte kako se ja borim. Uvijek stavljam sve na crtu, uvijek sam spreman naći će usred borbenog polja i spreman sam odgovoriti na to. Ući ću u taj kavez i slomit ću ga pritiskom."

Borba Bektića i Igea druga je po rasporedu glavnog programa UFC 247 priredbe.

Linker
02. svibanj 2024 14:45