UFC

Khabibov trener se oglasio nakon vaganja koje je podiglo puno prašine

Khabib Nurmagomedov i Javier Mendez
 Instagram
Mendez tvrdi da je prvak bez većih problema skinuo kilograme, a imao je i poruku za one koji ne misle tako

Jedna od glavnih tema uoči početka UFC 254 priredbe je u petak održano vaganje na kojem je Khabib Nurmagomedov tek nakon što je skinuo sve sa sebe uspio biti unutar dozvoljene granice. No, ima i onih koji smatraju da u Abu Dhabiju nije sve bilo regularno.

Već smo pisali o tome kako slavni nutricionist Mike Dolce tvrdi da je služena osoba koja je upravljala vagom napravila (ne)namjernu pogrešku, a nakon događaja koji je podigao puno prašine oglasio se i Javier Mendez.

Trener UFC-ovog prvaka nije bio prisutan na vaganju, ali tvrdi da sa skidanjem kilograma Khabib nije imao problema.

"Mogu vam reći da je jučer ujutro nakon prvog skidanja on imao 2,7 kilograma previše, a trebao je dvaput skidati kilograme - jednom u četvrtak ujutro i jednom navečer", izjavio je Mendez još u petak za MMA Junkie.

"Osjećao se toliko dobro i imao je 2,7 kilograma viška, osjećao se snažno i kazao je da će ostatak skinuti idući dan, a jutros (petak) je imao još dva, možda 2,3 kilograma viška. Upitao sam ga kako mu ide i rekao je: 'Lagano, baš kao i prošli put'. A prošli put stvarno nije bilo baš teško. Mislim, skidanje kilograma je uvijek teško, ali ne razumijem zašto ljudi rade nešto iz ničega. To je glupo. Nije se mučio. Da ste ga gledali upravo sada, dok je 'grapplao', rekli biste da je vraški jak", rekao je poznati trener iz AKA tima.

Glavni dio programa UFC-a 254, na kojem će Nurmagomedov protiv Justina Gaethjea braniti svoju titulu u lakoj kategoriji, počinje večeras u 20 sati.

Linker
24. travanj 2024 20:04