UFC

Khamzat Chimaev obznanio tri opcije za iduću borbu; čini se da cilja na ‘money fight‘

Khamzat Chimaev 

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Khamzat je shvatio da je vrijeme da dobro unovči svoj ‘hype‘

Brzo rastuća zvijezda Khamzat Chimaev zakupio je pažnju fanova još od svog UFC debija prije dvije godine, a posljednjom borbom protiv Gilberta Burnsa kupio je naklonost i onih koji nisu previše vjerovali u njegov 'hype'. Khamzat i Burns priuštili su nam jednu od najboljih borbi ove godine u kojoj su oba borca bili u knockdownu i na rubu poraza, no Khamzat je svojom ustrajnošću borbu ipak uspio odvesti u svoju korist.

Na svom Twitter profilu dao je naslutiti koje borce razmatra za svoje iduću borbu, a među njima su redom najveće zvijezde: Conor McGregor, Jorge Masvidal i Nate Diaz. Crtež prikazuje njih četvoricu u krugu; Khamzat upire prstima u znaku pištolja prema Masvidalu i McGregoru, dok njih dvojica to isto rade prema Khamzatu i Diazu. Jedino Diaz stoji ljutito prekriženih ruku.

McGregor se trenutno priprema za veliki povratak nakon poraza od Poiriera prošle godine i ozlijede noge koju je pritom zadobio. Iako ga mnogi borci prozivaju, pa čak i donedavni prvak lake kategorije Charles Oliveira koji je svoju titulu izgubio prekoračenjem težine protiv Justina Gaethjea. Svi žele 'money fight', pa tako i Chimaev koji je u jednom mahu izazvao sve tri najveće UFC zvijezde.

Iako niti jedan od spomenutih nije više na vrhunskom nivou, Khamzatu možda i treba jedna manje kompetitivna borba nakon onakvog rata protiv Gilberta Burnsa. Što se hrvačkog dijela tiče, daleko je bolji od sve trojice, no u boksačkom aspektu oni su ipak bolji od njega. Nate je čak u jednom navratu prozvao Chimaeva te tvrdio da su se oni trebali boriti ali da je Chimaev odustao od te borbe kako bi se mogao oženiti. Sve u svemu, bilo bi zanimljivo vidjeti i cijeli 'trash talk' koji bi prethodio borbi s jednim od trojice spomenutih boraca.

Linker
19. travanj 2024 11:13