UFC

Lamas nakon sjajne pobjede najavio umirovljenje: 'Hrvam se već neko vrijeme s tom idejom'

Ricardo Lamas
 screenshot
Odradio je Ricardo Lamas protiv Billa Algea sjajnu borbu, no možda i posljednju u karijeri

38-godišnji Ricardo Lamas (20-8, 11-6 UFC) i njegov protivnik Bill Algeo odradili su na UFC Fight Nightu 175 sjajnu borbu visokog tempa i uz puno preokreta. Bivši izazivač u njoj je uspio odgovoriti na uvjerljivo izgubljenu drugu rundu još uvjerljivijim osvajanjem treće. Tako je došao do 20. profesionalne pobjede u karijeri tijekom koje je svojevremeno napao titulu prvaka perolake kategorije. Odmah nakon borbe razgovarao je s Paulom Felderom, koji ga je prije svega pitao kako se osjeća.

"Osjećam se ovako kao što izgledam, prekrasno", rekao je Lamas, kojem se itekako na licu vidjela sva šteta koju je primio. Onda se okrenuo tome što ga je motiviralo da, nakon što je izgubio drugu rundu, tako uvjerljivo odradi treću:

"Trener je samo došao do mene i rekao mi da kod kuće imam sina koji čeka da se vratim s ovom pobjedom. Jednostavno sam to morao odraditi. Znao sam da ga trebam srušiti, a kad sam to uspio mi je bilo jasno da ga trebam zadržati."

Onda je uslijedilo iznenađenja nakon pitanja što smatra da bi mu moglo uslijediti.

"Dugo sam već u ovom i već neko vrijeme se hrvam s idejom da objesim rukavice o klin. To bi bilo nešto oko čega prvo trebam razgovarati sa svojom obitelji, bez njih ne mogu donijeti takvu odluku. No, ovim putem bih volio nešto reći svim svojim pratiteljima. Ako je ovo posljednji put da ste me gledali u borilištu, hvala vam svima", rekao je Lamas, prije nego se na španjolskom jeziku obratio svojim fanovima iz latinoameričke zajednice.

Lamas i Algeo nagrađeni su bonusom za najbolju borbu večeri. Ako je ovo uistinu bio posljednji Ricardov nastup, bit će sigurno jedini borac koji je uspio u mirovinu otići nakon pobjede, najbolje borbe večeri te 10-8 po mišljenju sva tri suca u posjednjoj rundi karijere. Kako god odlučio, treba ga podržati. Uostalom, Dana White je više puta ponovio rečenicu koja itekako ima smisla. Ako u ovom sportu razmišljaš da ti je možda vrijeme za mirovinu, vjerojatno si u pravu.

Linker
23. travanj 2024 16:46