UFC

Legenda ne dvoji tko je glavni krivac u bizarnoj situaciji iz Bostona: 'Zbog njega se sve to dogodilo'

Greg Hardy
 screenshot
Potez kojim je Greg Hardy ostao bez pobjede na prošlog vikenda održanoj priredbi u Bostonu i dalje je vruća tema u borilačkim klubovima...

Posljednji u nizu onih koji su se javili je legendarni umirovljeni sudac, a trenutno Bellatorov komentator - John McCarthy.

Podsjetimo, Hardy je u Bostonu između druge i treće runde koristio inhalator, a kako je riječ o zabranjenoj radnji za vrijeme borbe, tako je ova bivša NFL zvijezda ostala bez prilike da upiše šestu profesionalnu pobjedu. Naime, Komisija je u konačnici Hardyjevu pobjedu nad Benom Sosolijem preinačila u 'no contest'.

Bivša NFL zvijezda pravdala se da je dobila dopuštenje od odgovorne osobe. I zaista, snimka iz meča jasno pokazuje da je pitao može li koristiti inhalator, a unatoč postojanju tog dokaza, do nove promjene ishoda najvjerojatnije neće doći.

"Bio sam u kutu, moj trener i ja pitali smo Komisiju je li u redu ako uzmem inhalator i oni su rekli da mogu, tako da sam to i napravio. Novi sam tip u ovom sportu i napravio sam što bih napravio u svakoj situaciji, pitao sam komisiju za dozvolu. Dobio sam dozvolu i prema tome sam napravio to što sam napravio", pravdao se nakon meča Hardy.

Big John godinama je u očima fanova bio možda i najbolji MMA sudac, a njegov pogled na bizarnu situaciju iz Bostona zanimao je mnoge. Ako pitate, McCarthyja, Hardy nije glavni krivac u cijeloj priči.

"Osoba koja bi o tome trebala imati znanje i koja je bila odgovorna za taj kut je kontrolor. Komisija je dodijelila toj osobi taj kut i na njoj je da bude njihov predstavnik. Greg je jednostavno postavio jasno pitanje, a kontrolor mu je dao dozvolu. To je nešto što nikad nije trebao učiniti. Je li Greg pokušao varati? Ne, on je postavio pitanje pred svima. Izgleda da taj kontrolor nije znao pravila i upravo je on stvorio cijelu ovu situaciju. Sve što je trebao reći je - 'Ne znam. Nemoj to činiti. Pričekaj da dobijem više informacija'", objasnio je McCarthy u razgovoru za MMA Fighting i usput najavio da će se radnje odgovornog kontrolora morati dodatno istražiti.

Linker
23. travanj 2024 06:34