UFC

Legenda UFC-a: ‘Stipe ima veliku šansu pobijediti Jonesa, sigurno će biti spreman, a evo što će Jon morati raditi‘

Randy Couture

 FRANCIS SPECKER/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Francis Specker/alamy/alamy/profimedia
‘Miočić će Jonesu definitivno predstavljati ozbiljne probleme‘, smatra Randy Couture

Otkako je, početkom srpnja, i službeno potvrđeno da će Stipe Miočić i Jon Jones odmjeriti snage 11. studenog u Madison Square Gardenu (UFC 295), navedena borba za pojas "heavyweight" prvaka i golemo borilačko naslijeđe jedna je od top tema u svijetu slobodne borbe. Mnogi borci, novinari i analitičari već su iznijeli svoje mišljenje o ovom "sudaru titana", a isto je sada učinio i legendarni Randy Couture, bivši UFC-ov prvak u poluteškoj i teškoj kategoriji.

Kako to obično biva uoči velikih mečeva, borilački svijet je, po pitanju ishoda okršaja između "Bonesa" i Miočića poprilično polariziran. Dio borilačke javnosti smatra kako je pred Jonesom lagan posao i unaprijed ga proglašava pobjednikom, dok drugi dio vjeruje kako Stipe svojim borilačkim kvalitetama i karakteristikama aktualnom prvaku UFC-ove teške kategorije itekako može stvoriti ozbiljne probleme, a shodno tome, i pobijediti ga. Couture se, poput primjerice Francisa Ngannoua, Conora McGregora i Anthonyja Smitha, svrstao u ovaj drugi tabor, koji je naklonjen američkom teškašu hrvatskog podrijetla.

- Stipe nije bilo neko vrijeme, ali poznajem ga, on je marljiv i vrlo talentiran tip, sjajan predstavnik teške divizije. Sviđa mi se ovo uparivanje, smatram da će Jones, za promjenu, morati koristiti hrvanje, a ne se samo oslanjati na svoje udaračke sposobnosti i velik raspon ruku kojeg ima. Stipe će biti izazov za njega i to će biti vrlo zanimljivo - rekao je član UFC-ove Kuće slavnih u razgovoru s Eddiejem Mercadom, novinarom portala Bloody Elbow, pa dodao:

- Bila su neka pitanja o Jonu u kontekstu njegovog izbivanja iz oktogona prije nego se borio sa Cirylom, ali izgledao je sjajno. S druge strane, mislim da se ni kod Stipe uopće neće osjetiti ‘ring rust‘. Bit će spreman, ovo je ogromna prilika za njega i shvatit će je ozbiljno. Ima veliku šansu pobijediti Jonesa i defnitivno će Jonu predstavljati ozbiljne probleme.

Linker
26. travanj 2024 10:51