UFC

Leon Edwards ne odustaje od Masvidala: ‘Navijam za njega, ja trebam tu borbu‘

Leon Edwards

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Sam je priznao kako u ovom trenutku vjerojatno nitko ne može pronaći smisao u toj borbi, no ionako ga u trećem mjesecu čeka Usman

Treći meč između Kamarua Usmana i Leona Edwardsa je sada i službeno ugovoren, a Usman će na UFC 286 priredbi u Londonu pokušati vratiti pojas u svoje vlasništvo. U osmom mjesecu pošle godine mu ga je Edwards uzeo manje od minutu prije kraja meča, tako da će Usman sigurno biti motiviran ponovno zasjesti na tron velter kategorije.

Nije tajna da je Edwards priželjkivao nešto drugačiji ishod, odnosno htio je meč protiv Masvidala koji je trenutno u lošijoj situaciji. Srećom po sve, UFC je postupio ispravno i ugovorio trilogiju s Usmanom, no Edwards i dalje želi Masvidala.

‘‘Ne sviđa mi se taj tip (Masvidal), no i dalje navijam za njega da će pobijediti tako da se mogu boriti protiv njega. On nastavlja gubiti i teško je dogovoriti tu borbu, čak sam m u rekao da uzme borbu protiv Gilberta Burnsa i ako ga pobijedi, dao bi mu borbu u trećem mjesecu. Nakon toga sam mogao ići na Usmana na ljeto. No, ni to nije htio‘‘, rekao je Edwards u ‘‘Believe You Me‘‘ podcastu.

‘‘Vidjet ćemo. Po vještinama smo dva različita svijeta, ja imam svoju karijeru a on svoju. Teško je učiniti da ta borba u ovom trenutku ima smisla. No ja trebam tu borbu i želim da se dogodi‘‘, dodao je.

Kao što je i sam rekao, teško je učiniti da ova borba ima ikakvog smisla, pogotovo dok Edwards drži pojas. Masvidal je u nizu od tri poraza, no uistinu je gubio od vjerojatno dva najbolja borca u kategoriji. No, ukoliko Edwards ostane bez pojasa u trećem mjesecu, svašta je moguće.

Linker
20. travanj 2024 04:51