UFC

Leon Edwards o Darrenu Tillu: ‘Jedan dan je na Tajlandu, drugi dan kod Chimaeva, izgubljen je‘

 Darren Till 

 Diego Ribas/Zuma Press/Profimedia
Smatra da nije dobro toliko često mijenjati radnu okolinu, a pet poraza u posljednjih šest mečeva je svakako znak za uzbunu

Dugo se čekalo na povratak Darrena Tilla nakon teškog poraza od Dereka Brunsona, no nakon povratka je ponovno u lošoj situaciji. Trenutno ima pet poraza u posljednjih šest nastupa, a pobijedio nije još od 2019. godine kada je protiv Kelvina Gasteluma izvukao pobjedu podijeljenom sudačkom odlukom.

Posrnuli Darren Till se onda okrenuo Khamzatu Chimaevu, a čak je išao kod njega u ‘‘All-Stars‘‘ dvoranu u Švedsku. Nije to urodilo plodom jer ga je nakon toga Dricus Du Plessis pobijedio ‘‘submissionom‘‘ u dvanaestom mjesecu, što je dodalo ulje na vatru njegove već teške situacije.

Riječi podrške je imao trenutni prvak velter kategorije Leon Edwards za svog sunarodnjaka, a nada se kako će se uspjeti vratiti:

‘‘Znate, ono što ja želim je da Darren samo bude dobro. Imam osjećaj da je nekako izgubljen s tim kako se bori i trenira. Jedan dan je na Tajlandu, drugi dan je kod Khamzata. Ali da, ja mu samo želim da pronađe neki svoj put‘‘, rekao je Edwards na press konferenciji za UFC 286.

‘‘Hoće li to biti u Liverpoolu gdje je i započeo, ne bi li dobio neko samopouzdanje kakvo je imao 2019. kada je vjerovao da je uistinu najbolji. Nadam se da će to uspjeti učiniti do sljedeće borbe i želim mu sve najbolje‘‘, dodao je.

Inače, Tillova karijera je krenula nizbrdo nakon što je izgubio u borbi za titulu u velter kategoriji protiv Tyrona Woodleyja. Nakon toga ga je nokautirao Masvidal te prelazi u srednju kategoriju, a u niti jednom meču od tada nije izgledao dobro. Istina je da je gubio od najboljih boraca, no tih pet poraza je uistinu znak da postoji problem.

Linker
24. travanj 2024 04:53