UFC

Ljubitelji UFC teškaša u subotu dolaze na svoje

Arlovski vs. Rothwell
Među šest borbi glavnog programa subotnjeg UFC on ESPN 4 eventa nalazi se čak tri u teškoj kategoriji, našim čitateljima već po pravilu najomiljenijoj. Otvara nam se tako prilika na istom programu vidjeti dvije ikone, jednu nadolazeću zvijezdu, ali i borca s najviše odrađenih borbi na cijelom UFC rosteru.

UFC on ESPN 4 event predvodi sjajna borba velter kategorije između Rafaela Dos Anjosa i Leona Edwardsa. Nema sumnje kako će nam ova dva borca ponuditi vrhunsku borbu, kao što to očekujemo od okršaja Jamesa Vicka i Dana Hookera te Alexandera Hernandeza i Francisca Trinalda, koji se također nalaze na glavnom programu. Uvodni program također sadrži par poslastica poput Irene Aldane protiv Raquel Pennington ili Sama Alveya i Klidsona Abreua. No, nećemo pogriješiti ako kažemo kako bi u prvi plan ipak trebali uskočiti teškaši.

Već sam uvodni program otvaraju dvije ikone. Andrei Arlovski i Ben Rothwell daleko su od svojih najboljih dana, no rijetko koji pravi MMA fan će ovaj ogled propustiti. Poraz bi za bilo kojeg od njih mogao značiti posljednju borbu u UFC-u. Posebno to vrijedi za Arlovskog, koji će postati prvi teškaš s 30 UFC borbi, ali bi isto tako mogao doći do četvrtog poraza u nizu. 37-godišnji Rothwell također ima dva poraza u nizu, a posljednja pobjeda mu datira još na siječanj 2016. godine.

Američkim fanovima posebno će biti zanimljiv treći UFC nastup Grega Hardyja, kojeg čeka Juan Adams. Obojica su veliki potencijali kategorije, no ipak je puno veća pažnja na Hardyju, budući da je isti već bio zvijezda drugog sporta, američkog nogometa. Ovdje se najavljuje vrlo kratka borba tijekom koje gledatelji neće smjeti skrenuti pogled iz Octagona, da ne bi slučajno propustili ključan trenutak.

Treći teškaški duel je sunaslovna borba između Alekseia Oleinika i Walta Harrisa. Radi se o duelu koji je već ranije bio ugovoren, ali i odgođen nakon što je Oleinik pristao uskočiti u glavnu borbu ruskog Fight Nighta. Tamo je poražen od Alistaira Overeema i time je prekinut njegov niz od dvije pobjede. Ipak, 42-godišnji Boa Constrictor, koji je sa 70 borbi ujedno najiskusniji borac na cijelom UFC rosteru, i dalje vjeruje u svoj napad na vrh. Njemu će ponovno biti bliže ako savlada Harrisa, borca koji je po prvi put u karijeri uspio spojiti dvije UFC pobjede. Ako dođe do treće, on bi se mogao priključiti velikim momcima.

Dakle, ovog vikenda nas čeka zanimljiv program, a uvodne borbe kreću već prvim minutama nedjelje, zapravo u samu ponoć. Pogledajte što su nam to pripremili UFC matchmakeri.

UFC on ESPN 4 - Popis borbi

Rafael dos Anjos vs. Leon Edwards
Aleksei Oleinik vs. Walt Harris
Greg Hardy vs. Juan Adams
James Vick vs. Dan Hooker
Alexander Hernandez vs. Francisco Trinaldo
Andrei Arlovski vs. Ben Rothwell

Alex Caceres vs. Steven Peterson
Raquel Pennington vs. Irene Aldana
Sam Alvey vs. Klidson Abreu
Roxanne Modafferi vs. Jennifer Maia
Ray Borg vs. Gabriel Silva
Mario Bautista vs. Jin Soo Son
Domingo Pilarte vs. Felipe Colares

Linker
17. travanj 2024 17:01