UFC

Lobov objasnio zašto će McGregor poraziti Khabiba u revanšu

Conor McGregor bi pobijedio Khabiba Nurmagomedova u revanšu. Mišljenje je to njegovog timskog kolege i SBG-a Artema Lobova koji tvrdi da je McGregor majstor u ispravljanju svojih pogrešaka i pronalaženju puta do pobjede u revanšu.

Nurmagomedov je porazio McGregora na UFC 229 priredbi u listopadu i to poprilično uvjerljivo. Dagestanac je irskog nokautera čak uspio rušiti udarcem iz stojke prije nego što ga je snažnim stiskom (neck crank) prisilio na predaju u četvrtoj rundi.

I dok se Nurmagomedov vraća u akciju na UFC 242 priredbi u rujnu protiv Dustina Poiriera, McGregor, iako u treningu, još uvijek nema datum i protivnika za svoj povratak. Osvetiti se Khabibu svakako mu je najveća želja, a Lobov vjeruje da bi u tome i uspio baš kao što je to napravio protiv Natea Diaza koji ga je porazio submissionom da bi se McGregor vratio u revanšu i nakon pet rundi slavio odlukom.

"Ako pogledate prošlost ... pogledajte što se dogodilo s Diazom", rekao je Lobov za Business Insider. "Kada je Conor shvatio grešku, rekao je, "U redu, nema problema ", muški je prihvatio poraz, vratio se na početnu točku, uzeo potpuno novi pristup u treningu i došao do pobjede. Mislim da ništa drugačije ne bi bilo ni ovaj put."

Lobov također ne vidi ništa strašno u porazu te tvrdi kako, za razliku od slobodne borbe, model "neporažnog borca" prisutan u svijetu boksa uništava borilačku kulturu.

"Sport boksa je ovo upropastio svima tako što je nabijaju rekorde, gradeći te lažne, neporažene borce. U boksu gledate okolo i svi su neporaženi, svatko je svjetski prvak, a nitko od njih se ne želi boriti međusobno. Rezultat je da fanovi imaju pogrešno razumijevanje o tome kako funkcionira kompetitivni svijet. U natjecateljskom svijetu svatko gubi. Nema ničeg spornog u porazu. Način na koji se vratite iz poraza je ono što će vas definirati. I ja vjerujem da će Conor pobijediti protiv Nurmagomedova. "

Što se šakačkog sporta tiče, Lobova noćas očekuje drugi nastup u "bare knuckle" boksu. Na BKFC 6 priredbi na Floridi Lobov će u glavnoj borbi večeri snage odmjeriti s bivšim boksačkim prvakom Paulijem Malignaggijem koji je nakon kontroverznog sparinga iz 2016. u otvorenom ratu s McGregorom i njegovim timom.

Linker
19. lipanj 2024 15:30