UFC

Lokacija planirana za jubilarni UFC spektakl pretvorena u bolnicu za COVID-19 pacijente

 screenshot/UFC
UFC je planirao svoju jubilarnu UFC 250 priredbu održati u Ginásio do Ibirapuera dvorani, 9. svibnja u brazilskom Sao Paulu. Već ranije je postalo jasno kako ta dvorana vjerojatno neće biti u stanju priredbu i ugostiti, a sad je postalo službeno nakon što je ista privremeno pretvorena u prihvatilište i ambulantu za COVID-19 pacijente.

Program UFC 250 priredbe trebali su predvoditi Henry Cejudo i Jose Aldo, dok bi Amanda Nunes u sunaslovnoj borbi branila titulu prvakinje perolake kategorije protiv Felicije Spencer. Sve se činilo sjajnim dok nije započela globalna COVID-19 kriza, a posebno nakon što je ista krenula u Brazilu, koji je u kratkom vremenu postao jedno od najkritičnijih svjetskih žarišta u ovom trenutku.

UFC je već ranije naredio nekim svojim brazilskim zvijezdama napuštanje države i odlazak u Ameriku, a to je napravljeno apsolutno s razlogom. Dodatan dokaz kako Sao Paulo 9. svibnja neće biti u stanju ugostiti program je odluka vlasti da se Ginásio do Ibirapuera dvorana privremeno pretvori u prihvatilište za oboljele. Time je nastavljena praksa nekih drugih država koji su također posegnuli za sportskim dvoranama, u kojima je lako bilo osigurati uvjete za primanje onih pacijenata s lakšim simptomima, ali ipak potrebnim za hospitalizaciju.

Tako je sve jasnije da će i UFC 250 svoj dom pronaći u Tachi Palace kompleksu, barem onaj dio borbi koji je promociji i dalje u planu, odnosno oko kojih im se isplati povlačiti sve poteze potrebne za dolazak, boravak i nastup boraca.

Ginásio do Ibirapuera inače je redovni domaćin UFC priredbi. Do sada je ugostila Octagon čak sedam puta, posljednji put u jesen prošle godine, kad je Jan Blachowicz savladao Jacarea Souzu. UFC 250 trebao je biti prvi PPV program u toj dvorani, no sad je to odgođeno za neko bolje vrijeme.

Brazil je inače trenutno u teškoj situaciji, budući da im broj oboljelih iznosi 14 tisuća, s tim da ih je deset tisuća ubilježeno u posljednjih tjedan dana. Preminulo je 688 osoba, dok ih se oko 300 smatra u kritičnom stanju. Ipak, brazilska vlast vjeruje da su pogodili s trenutnim mjerama i da bi se u roku tjedan dana situacija trebala početi normalizirati.

Linker
04. svibanj 2024 13:30